Legitimat la AFC Unirea Alba-Iulia, Eduard Szabo își împlinește astfel visul de a se antrena la baza de pregătire a echipei sale preferate, FC Barcelona. Eduard evoluează pe postul de fundaș stânga și mărturisește că încearcă să se inspire din jocul a trei fotbaliști de clasă mondială: Gerard Piqué, Samuel Umtiti și legendarul Paolo Maldini.

Tot în apărare evoluează la echipa de club și Marian Buruiană, unul dintre favoriții publicului la preselecția de la Cugir. În vârstă de 14 ani, Marian joacă pe postul de fundaș stânga și e mare fan Real Madrid. Legitimat la CSO Cugir, tânărul fotbalist îi admiră pe Cristiano Ronaldo și Gareth Bale.

„Am găsit la Cugir nu doar mulți jucători talentați, ci și o foarte mare pasiune pentru sport. Pe lângă cei 200 de participanți, ne-am bucurat să desfășurăm această preselecție cu tribunele Arenei Cugir aproape pline. Îi felicit pe Eduard și Marian și sper ca această recunoaștere a muncii lor să-i motiveze în continuare”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, prezent la preselecția din județul Alba.

Szabo și Buruiană completează echipa din acest sezon al proiectului "Performanța are viitor", alături de Ionuț Dobre (nelegitimat), Florin Cîniparu (AS Kinder Constanța), Albert Hofman (ACS Juniorul Câmpulung Moldovenesc), Ionuț Canea (ACS Dorna Vatra Dornei), Albert Călin (Flacăra Moreni), Dragoș Hreceniuc (Juniorul Suceava), Alexandru Maxim (CSȘ Craiova) și Marius Miruță (LPS Târgu-Jiu).

Cei mai buni 11 jucători ai acestui sezon vor merge în luna mai la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia, pentru un stagiu de pregătire, și la Barcelona, pentru un antrenament la faimoasa bază Ciutat Esportiva Joan Gamper a FC Barcelona. Tot atunci, echipa va avea ocazia să vadă un meci al FC Barcelona din tribunele stadionului Nou Camp.

Sezonul 2017 – 2018 se va încheia pe 15 aprilie, cu preselecția de la Chișineu-Criș, județul Arad. "Performanța are viitor" se desfășoară sub umbrela programului FRF Împreună suntem fotbal și are loc în perioada august 2017 – mai 2018.

De peste un secol, Gillette își respectă angajamentul de a oferi performanță zi de zi prin intermediul aparatelor de ras utilizate de peste 800 de milioane de bărbați din întreaga lume. Alături de Federația Română de Fotbal, prin inițiativa Performanța are Viitor, Gillette continuă să susțină copiii talentați din România.

Despre Gillette
De peste 110 ani, Gillette oferă tehnologie de precizie și produse cu o performanță la cele mai înalte standarde, îmbunătățind viața a peste 800 de milioane de bărbați din toată lumea. De la bărbierit și îngrijire personală, până la îngrijirea pielii și protecția de transpirație, Gillette oferă o gamă largă de produse ce include aparate de ras, geluri, spume și creme de ras, produse pentru îngrijirea pielii, after-shave, antiperspirante, deodorante și geluri de duș. Vă rugăm vizitați http://www.gillette.com pentru cele mai recente noutăți și informații despre Gillette.

Despre Procter & Gamble
P&G îmbunătățește viața a aproximativ 5 miliarde de oameni din întreaga lume prin brandurile sale. Compania are unul dintre cele mai puternice portofolii de branduri de calitate, precum: Always®, Ambi Pur®, Ariel®, blend-a-med®, Duracell®, Fairy®, Gillette®, Head & Shoulders®, Lenor®, Olay®, Oral-B®, Pampers®, Pantene®, Tide®, Wella®. Operațiunile P&G se desfășoară în aproximativ 70 de țări din întreaga lume. Vă rugăm vizitați http://www.pg.com pentru ultimele noutăți și mai multe detalii despre P&G și brandurile sale.

Despre „Transformă ulița în stadion”
Parteneriatul cu Gillette, reprezentat de inițiativa „Performanța are Viitor”, este o continuare a proiectului “Transformă ulița în stadion”, un proiect care face parte dintr-un plan mai amplu, “Împreună suntem fotbal”, dedicat promovării fotbalului de tip Grassroots și coordonat de Departamentul de Dezvoltare Fotbalistică al Federației Române de Fotbal, condus de Ciprian Paraschiv. Proiectul “Transformă ulița în stadion” s-a desfășurat în perioada septembrie 2015 – aprilie 2016 în 21 de județe din România, implicând referenții zonali ai Federației Române de Fotbal. Peste 1000 de elevi din ciclul primar din mai mult de 120 de unități de învățământ din mediul rural au fost parte a etapei pilot a programului. Finalitatea programului a constat într-o competiție dedicată celor mai talentați elevi din clasele I-IV din cele 7 regiuni fotbalistice ale țării. Meciul final s-a disputat la Cluj, o comisie formată din Miodrag Belodedici, Ion Vlădoiu și Aurel Țicleanu alegând cei 3 câștigători, care au însoțit echipa națională la Campionatul European din Franța.

Despre “Împreună suntem fotbal”
Este conceptul-platformă pentru un program strategic de activități reunite în cel mai amplu proiect dedicat dezvoltării fotbalului de bază (grassroots) din România, cu scopul reconfigurării fotbalului ca fenomen social în rândul românilor. Acestea acoperă mediul urban și rural, în parteneriat cu autorități centrale, locale și mediul de business. Obiectivele pe termen lung vizează zone diverse de interes, de la creșterea numărului de practicanți și descoperirea de noi talente, până la poziționarea fotbalului ca instrument de incluziune și mobilitate socială, îmbunătățirea nivelului general al activității fizice și dezvoltarea individuală prin valorile sportului. Lansat în luna septembrie a anului 2015, "Împreună Suntem Fotbal" reprezintă o premieră în sportul și educația din România. Sub această umbrelă, FRF a dezvoltat 13 proiecte, ce includ competiții școlare naționale pentru băieți și fete, acțiuni de scouting plus Cupa Intercartiere și proiectul special “Transformă ulița în stadion”, continuat de “Performanța are Viitor”: ONSS – învățământ primar, Gimnaziada, ONSS – invățământ liceal, Campionatul Național de Fotbal Universitar 11 vs. 11, Unificat în 7, Campionatul Național Universitar de Futsal, Fotbal și feminitate, Cupa Tymbark, Interliga Națională de Fotbal U7, U8, U9 și U10, Cupa IPA (amatori), Fotbal pe plajă, Cupa Intercartiere și “Transformă ulița în stadion” / “Gillette – Performanța are Viitor”.