Federația Română de Fotbal și Universitatea “Ovidius” din Constanța au încheiat un acord prin care se pun baze de lucru în comun pentru perfecționarea formării viitorilor antrenori de fotbal.

Este al șaselea parteneriat dintr-o serie de 12 cu universități din întreaga țară în vederea optimizării procesului de formare a viitorilor antrenori de fotbal. Precedentele cinci au fost semnate cu: Universitatea din OradeaUniversitatea Babeș-Bolyai din Cluj-NapocaUniversitatea de Vest TimișoaraUniversitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu și Universitatea din Iași.

Acordul dintre FRF și Universitatea “Ovidius” a fost convenit prin semnarea a două protocoale de parteneriat – unul  prin care s-a stabilit înființarea, cu sprijinul Universității, a unui Centru Regional de Licențiere UEFA C și B, și un al doilea protocol, de parteneriat general, prin care este prevăzută realizarea de programe și proiecte sportive, educaționale și de cercetare în comun.

Astfel, studenții care vor obține calificarea de antrenori aflați în an terminal (program de studii licență / master) vor efectua în ultimul semestru procesul de formare pentru Licența UEFA C, în afara orelor de studiu, conform cerințele UEFA, prin SFA.

În ceea ce privește licența UEFA B, Constanța, Ialomița, Călărași, Tulcea, Brăila și Galați sunt județele care sunt prinse în aria Centrului Regional de licențiere UEFA Dobrogea. Primul curs este programat să înceapă în a doua jumătate a anului viitor și este dedicat antrenorilor calificați care dețin și licența UEFA C.

Unul dintre principalele obiective din Strategia Tehnică a FRF, lansată în 2021, îl reprezintă atenta monitorizare și formare a antrenorilor de fotbal din România și implementarea unui circuit optim al educației acestora cu scopul de a le oferi cea mai bună pregătire.