Raportul ”Takkula”, denumit astfel după inițiatorul său – membru al Parlamentului European, finlandezul Hannu Takkula, a fost votat la Bruxelles, venind astfel în sprijinul modelului de bună guvernanță al UEFA și susținând valorile și inițiativele principale ale forului de la Nyon. La baza raportului s-au regăsit concluziile mai multor grupuri de lucru, printre care și cel pentru Diplomație Sportivă al Comisiei Europene, din care a făcut parte și președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.

Rezoluția votată în Parlamentul European aprobă măsurile luate de UEFA în privința interzicerii transferului drepturilor federative ale jucătorilor, susține regulamentul Fair Play-ului financiar și scoate în evidență necesitatea unei politici de toleranță zero când vine vorba de protejarea integrității sportului. De asemenea, Rezoluția susține modelul european în sport, făcând referire și la vânzarea drepturilor TV pe baza principiului de solidaritate financiară.

”Votul primit de Rezoluție în Parlamentul European reprezintă o veste bună. Cu sprijinul primit de la Bruxelles vom intensifica eforturile noastre de a promova buna guvernanță la toate nivelurile și de a asigura un viitor frumos fotbalului”, a spus președintele UEFA, Aleksander Čeferin (foto).

Începând de ieri, UEFA are și un birou la Bruxelles prin intermediul căruia forul de la Nyon își dorește să consolideze relațiile cu instituțiile Uniunii Europene, Consiliului Europei și Guvernele țărilor membre.