FIFA a anunțat numele celor 36 de oficiali de joc care vor conduce partidele la Cupa Confederațiilor din vară, competiție găzduită de Rusia înaintea Mondialului din 2018.

Printre arbitrii nominalizați de forul mondial se regăsește și Ovidiu Hațegan. „Centralul” care a condus două jocuri la Euro 2016 va îndeplini rolul de asistent video. El va urmări partidele pe monitoarele care recepționează semnalul camerelor TV și va putea schimba deciziile arbitrului principal atunci când acest lucru se impune. Asistentul video va putea interveni în cazul acordării loviturilor de pedeapsă, validării golurilor, acordării cartonașelor și în orice situație ce poate avea efect asupra bunei desfășurări a meciului.

Pe lista arbitrilor europeni delegați la Cupa Confederațiilor se regăsesc sârbul Milorad Mazic, italianul Gianluca Rocchi și slovenul Damir Skomina. Ceilalți doi asistenți video vor fi Artur Dias (Portugalia) și Clement Turpin (Franța).

Lista completă a oficialilor de joc este disponibilă aici.

Cupa Confederațiilor 2017 se va disputa în perioada 17 iunie – 2 iulie, partidele urmând a se disputa pe stadioanele din Kazan, Moscova, Sankt Petersburg și Soci. Vor lupta pentru trofeu: Rusia, Noua Zeelandă, Portugalia, Mexic (grupa A), respectiv Camerun, Chile, Australia și Germania (grupa B).