După 28 de ani, arbitrajul românesc este reprezentat din nou la un turneu final, după ce, în 1988, Ioan Igna a condus meciul din semifinalele EURO’ 88, câştigat de RFG în faţa Olandei, cu 2-1. În actuala ediţie a Campionatului European, UEFA l-a selecţionat pe Ovidiu Haţegan pe lista celor 18 arbitri care vor oficia meciuri din turneul final, el fiind însoţit de asistenţii Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe, adiţionali Alexandru Tudor şi Sebastian Colţescu şi arbitrul de rezervă Radu Ghinguleac.

Debutează la meciul Polonia – Irlanda de Nord

Forul european a anunţat delegările pentru meciurile din faza grupelor care se vor disputa în primele trei zile ale turneului. Pe lista arbitrilor se află şi numele a cinci dintre cei şase români prezenţi la competiţie, aceştia fiind delegaţi la partida din grupa C dintre Polonia şi Irlanda de Nord.

Ovidiu Haţegan va fi arbitrul întâlnirii, Octavian Şovre şi Sebastian Gheorghe vor fi prezenţi la cele două linii, în timp ce Alexandru Tudor şi Sebastian Colţescu vor fi arbitri adiţionali. Absent va fi arbitrul de rezervă Radu Ghinguleac, care nu a fost delegat la acest meci, UEFA nominalizându-l pe grecul Tasos Sidiropoulos.

Partida care se va disputa duminică, 12 iunie, la Nice, începând cu ora 19:00, le va pune faţă în faţă pe viitoarea noastră adversară din preliminariile World Cup 2018, Polonia şi fosta adversară a României din preliminariile pentru Euro 2016, Irlanda de Nord.

Campionatul European din Franța va fi primul turneu final în care jocurile vor fi conduse de o brigadă ce include arbitri adiționali și în care va funcționa sistemul ”Hawk-Eye”, tehnologia de linia porții.