Elevele lui Mirel Albon aveau nevoie de cel puțin un egal în ultimul meci din turneul disputat în Slovenia, la Beltinci, pentru a se califica în faza următoare a competiției. Clujencele au început cu dreptul partida cu Pomurje, deschizând scorul în minutul 13, prin Havristiuc și au intrat la cabine cu avantaj minim.

După reluare, Andreea Voicu a dus scorul la 2-0, prin reușita din minutul 52, iar soarta meciului nu a mai putut fi schimbată de către adversara Olimpiei. Campioana României a câștigat grupa cu trei victorii din tot atâtea meciuri jucate și s-a calificat în faza ”16”-imilor Ligii Campionilor, după o pauză de trei ani.

”Sunt foarte bucuros de această realizare a echipei noastre. Olimpia a suferit multe modificări la nivel de lot, acum avem foarte multe tinere jucătoare, însă, prin prestația lor, acestea au justificat încrederea acordată. Dacă vom reuși să păstrăm această formulă neschimbată pentru mai multe sezoane, gruparea noastră va deveni o forță de luat în seamă în Liga Campionilor”, a declarat antrenorul Mirel Albon.

Rezultatele în cele trei meciuri disputate de Olimpia:
Olimpia UT Cluj-Napoca – Parnu JK 4-0
Olimpia UT Cluj-Napoca – WFC Ekonomist 6-1
ZNK Pomurje – Olimpia UT Cluj-Napoca 0-2

Iată și echipa folosită în meciul cu Pomurje: Ganea – Corduneanu, Olar, Havriștiuc ( Meluță 69′), Giurgiu (Carp 87′) – Bâtea, Ciolacu, Bortan, Vătafu, A. Voicu – Lunca (Tărășilă 23′). Rezerve nefolosite: Boandă – L. Popa, Desmerean, Dinescu

Foto: Jure Banfi