În total, FIFA are aproximativ 400 de comisari de joc, 120 în Europa, dintre care au fost selectați 11, cinci din Europa și alți șase din celelalte confederații.

A fost pentru prima dată când România a avut un reprezentat printre comisarii FIFA la turneu final de Campionat Mondial.

Goga (57 de ani) a participat la cinci partide la Mondialul abia încheiat, două în zona Saransk, Peru – Danemarca și Columbia – Japonia, apoi alte trei jocuri la Ekaterinburg, Franța – Peru, Senegal – Japonia și Mexic – Suedia.

"Totul a fost la superlativ, organizarea a fost impecabilă, nu au existat incidente la nici un meci la care am fost delegat. FIFA împreună cu Comitetul Local de Organizare au conlucrat perfect la acest turneu final, ținând cont de numărul impresionant de fani prezenți la evenimente, atât pe stadioane, acolo unde toate partidele la care am fost delegat s-au jucat cu casa închisă, cât și alte zone cu unde suporterii erau prezenți în număr extrem de mare!", a declarat Octavian Goga.

Octavian Goga este de 16 ani observator de joc în Liga 1, de 6 ani se regăsește pe lista delegaților UEFA, iar din 2016 a devenit comisar FIFA, fiind supervizor la mai multe partide din preliminariile Campionatului Mondial.