UEFA, Federația Română de Fotbal, Guvernul României și Primăria Municipiului București marchează pe 15 octombrie, la ora 11:00, lansarea logo-ului Orașului-Gazdă București pentru turneul final al Campionatului European de Fotbal din 2020 în cadrul unui eveniment ce se va desfășura la Arena Națională.

București se adaugă celor 12 orașe care vor găzdui turneul european. Campionatul European de Fotbal UEFA 2020 va marca aniversarea a 60 de ani de la prima ediție și, cu ocazia acestei ediții istorice a turneului, Arena Națională din București va găzdui în iunie 2020 trei partide din grupe și una din optimi.

Odată cu lansarea logo-ului orașului gazdă București, va fi expus sâmbătă, pe 15 octombrie, între orele 12:00 și 20:00, în fața Arenei Naționale, totemul Euro 2020 reprezentând o structura 3D al cărei element central este Cupa Henri Delaunay stilizată și înconjurată de siluetele suporterilor de pretutindeni care celebrează bucuria fotbalului. Elementul de legătură este reprezentat de poduri celebre care conectează orașele gazdă. Pentru București a fost ales Podul Basarab.

“Toți iubitorii fotbalului sunt așteptați sâmbătă la o sesiune de fotografii cu totemul expus în fața Arenei Naționale, care să semnifice un prim moment imortalizat pentru ceea ce va însemna Euro 2020. O competiție ajunsă la ediție aniversară ce își propune să aducă fotbalul cât mai aproape de suporteri, să îi conecteze la bucuria celui mai iubit sport. Am creat pentru suporterii României și un concurs cu premii dedicat acestui prim eveniment ce va putea fi accesat pe pagina de Facebook a Echipei Naționale”, a declarat Florin Șari, Project Manager FRF.

UEFA EURO 2020 își propune să aducă fobalul mai aproape de fanii de pe continent și din afara lui, precum și să ofere momente de neuitat într-o sărbătoare a celui mai bun fotbal european de la nivelul echipelor naționale.

Partenerii media ai evenimentului sunt Televiziunea Română și Radio România.