Reprezentanții fotbalului feminin au dezbătut oportunitatea și etapele pentru elaborarea unui regulament propriu de organizare a activității, diferite propuneri pentru modificarea ROAF, subiectul criteriilor de licențiere pentru cluburile nou înființate și cele existente.

Totodată, au analizat diverse propuneri pentru îmbunătățirea formatului Ligii de Tineret, a Cupei României și a celorlalte competiții de eșalon.
Un punct important l-a constituit și analiza oportunității și a condițiilor de implementare pentru proiectul de asociere al cluburilor de feminin cu cele de masculin.

La capitolul finanțare, având în vedere creșterea susținerii financiare furnizate de FRF, s-au analizat modalitățile de împărțire ale acestei creșteri în raport cu condițiile de organizare și de performanță ale cluburilor.

Reforme pentru viitor

O serie de obligativități au fost fixate pentru dezvoltarea fotbalului feminin românesc pe termen mediu și lung, precum și în vederea creșterii nivelului calitativ al competițiilor.

Astfel, în privința categoriilor de vârstă impuse per eșalon, s-a căzut de acord ca din sezonul 2018/2019 să existe cel puțin 2 jucătoare U19 în teren pentru L1, cel puțin 3 jucătoare U18 pentru L2 și cel puțin 4 jucătoare U18 pentru L3.

Totodată, din sezonul 2018/2019, toate cluburile din cele trei eșaloane competiționale au obligativitatea funcționării unei echipe de tineret și cea de a filma partidele pe care le dispută.

La nivelul staff-ului tehnic, pentru sezonul ce stă să înceapă, devine obligatorie deținerea licenței B pentru L1 (și a licenței A din sezonul 2019/2020), a licenței B sau a prezenței doritorului în cursurile aflate în desfășurare ale acestei licențe pentru L2 și a licenței C pentru L3 (licența B sau în curs de obținere pentru sezonul 2020/2021).

Structură organizatorică modificată

O parte din concluziile acestor ședințe vor fi reluate pentru dezbateri suplimentare la întâlnirile ulterioare ale Comisiei, iar unele dintre ele deja urmează să fie propuse spre aprobare în Comitetul Executiv FRF.

Comisia s-a reunit în noua ei componență, avându-i ca reprezentanți pe Alin Cioban (președinte), Fănel Văduva, Laszlo Bela, Niculina Radu, Marcel Popa, Ion Bărbăcioru, Adelin Tălmăcel și Cătălin Cojocaru (membri), iar la dezbateri au participat și Ciprian Paraschiv, manager dezvoltare fotbalistică FRF, alături de reprezentanți ai staff-urilor tehnice ale reprezentativelor, Mirel Albon, Irina Giurgiu, Florin Bugar, Diana Gidu, Mihai Tătăranu și Alina Moraru.

Având în vedere faptul că a fost vorba de prima reunire în noua componență, au fost fixate cu această ocazie și responsabilitățile organizatorice interne, după următoarea schemă:

Licențieri – Alin Cioban
Liga 1 – Laszlo Bela
Liga 2, seria I – Niculina Radu
Liga 2, seria II – Fănel Văduva
Format competițional – Fănel Văduva
Liga de Tineret – Marcel Popa
Cupa României – Ion Bărbăcioru
ROAF – Cătălin Cojocaru, Marcel Popa