Naționala României s-a calificat în cadrul Campionatului European în urma câștigării turneului preliminar organizat la Buzău în perioada 1-9 aprilie.

Principalul obiectiv al jucătorilor, care vor reprezenta în premieră România într-o astfel de competiție, este de a se poziționa în primele 8 echipe de pe continent, lucru care le-ar permite accederea directă în cadrul următorului turneu final. 

Componenții lotului pentru Campionatul European de la Berlin:  Mihai Nistor, Tiberiu Păun, Florin Kovacs, Adriani Botez, Ionuț Anton, Alexandru Cucu, Cosmin Calotă, Marius Corolea. Antrenor: Sorin Lăpădatu

În cadrul turneului vor participă doar nevăzători încadrați la gradul B1 de dizabilitate – cu văz 0%, în afară de portar, care are vedere completă. România va juca în grupă cu Anglia, Italia, Germania și Franța, programul meciurilor fiind următorul:

19 august: România – Anglia 

20 august: Italia – România 

21 august:Germania – România

22 august: România – Franța;

În pregătirea participării la turneu, componenții naționalei nevăzătorilor au efectuat un cantonament de 4 zile la Centrul Național de Fotbal Mogoșoaia și au avut întâlniri cu selecționerul Christoph Daum și cu directorul tehnic al FRF Mihai Stoichiță, care i-a vizitat în cantonament.

Christoph Daum și-a exprimat admirația față de echipa națională de nevăzători: ”Este incredibil ceea ce au reușit în doar 3 ani de zile. Să te califici la un turneu final  mi se pare o performanță foarte mare. Le urez mult succes în cadrul turneului și să continue ceea ce și-au propus”, a declarat selecționerul României în cadrul reuniunii de la Casa Fotbalului.