În jocul pentru clasament, naționala de nevăzători a câștigat partida cu Grecia, scor 4-0, încheind astfel turneul final pe poziția a 9-a. 

Pentru reprezentativa noastră au înscris Krisztian Kovacs (un hattrick) și Alexandru Cucu.

Rezultatele României la EURO 2019:
18 septembrie: România – Italia 1-3
19 septembrie: Belgia – România 3-2
20 septembrie: Spania – România 0-7
21 septembrie: România – Turcia 0-1
23 septembrie: România – Grecia 4-0

În lupta pentru trofeu se întâlnesc formațiile Spaniei și Franței! Pe lângă miza pentru titlul european, formațiile au luptat pentru un loc la Jocurile Paralimpice din Tokyo 2020. În urma avansării în finala competiției, Spania și Franța s-au calificat automat la Jocurile Paralimpice, alăturându-se naționalelor Braziliei, Argentinei și Japoniei, care și-au asigurat deja prezența la Tokyo 2020.

România s-a calificat la EURO după ce a încheiat neînvinsă turneul de calificare găzduit de Centrul Național de Fotbal Buftea în luna martie a acestui an: 2-1 cu Georgia, 3-0 cu Belarus și 1-1 cu Grecia!

Lotul României pentru Campionatul European de nevăzători:

Portari: Vlad Tofan, Marius Corolea
Jucători: Alexandru Cucu, Cosmin Calota, Bogdan Cristea, Mihai Nistor -cpt, Cristian Kovacs, Florin Kovacs, Tiberiu Păun.
Antrenor: Sorin Lepădatu

Echipa naţională de fotbal pentru nevăzători a României a fost creată de către Asociaţia Nevăzătorilor din România în anul 2013. În susţinerea organizării acestei selecţionate naţionale, asociaţia a primit un sprijin decisiv din partea Comitetului Naţional Paralimpic Român şi a Federaţiei Române de Fotbal, structuri ce au finanţat primele acţiuni interne şi internaţionale. De altfel, Federația Română de Fotbal recunoaște și sprijină reprezentantiva tricolorilor nevăzători, în anul 2018 inaugurând, la Buftea, primul teren de fotbal pentru nevăzători din ţară.

Dezvoltarea în România a fotbalului pentru nevăzători a fost posibilă şi graţie unui program pe care Internaţional Blind Sport Assotiation – IBSA l-a avut în parteneriat cu Federaţia Europeană de Fotbal – UEFA.