În timpul discursului său, Lucescu a atins mai multe puncte importante, de la modul său de organizare a unui meci, până la relația cu jucătorii și conducerea cluburilor.

Cel mai important lucru în relația mea cu jucătorii a fost dorința mea de a-i educa, instrui. Îmi amintesc, pe vremea când eram la Hunedoara, că îi obligam pe unii dintre jucători să meargă la școală, deoarece educația este un factor esențial în formarea profesională”.

De asemenea, selecționerul Turciei a prezentat exemple și întâmplări din cariera sa și a răspuns curiozităților cursanților.”Nimic nu este întâmplător în fotbal. Toate titlurile și trofeele câștigate de un antrenor reprezintă o consecință a pregătirii, a tacticii puse la punct, a muncii comune a jucătorilor și antrenorului”.

Mircea Lucescu are o carte de vizită impresionantă, antrenând de-a lungul carierei sale mai multe cluburi, Corvinul Hunedoara, Dinamo București, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid București, Inter Milan, Galatasaray, Beșiktaș, Șahtior Donețk, Zenit Sankt Petersburg. De asemenea, în perioada 1981-1986 a fost selecționerul echipei naționale de fotbal a României, alături de care a participat la turneul final de Campionat European 1984.