Trofeul UEFA Champions League, cel mai puternic simbol al performanţei sportive, a ajuns, marţi, la Iaşi, fiind prezentat de Miodrag Belodedici, ambasador oficial al UEFA Champions League Trophy Tour în România. Trofeul a fost expus în faţa Palatului Culturii din Iaşi, într-un veritabil muzeu de fotbal pe roţi, amenajat într-un camion. La primul nivel, vizitatorii au avut posibilitatea de a juca un meci virtual împotriva legendelor UEFA, iar apoi au putut urca la balconul special amenajat, unde s-au fotografiat alături de preţiosul trofeu, împreună cu Miodrag Belodedici.

Belodedici: “În ziua de azi este foarte greu pentru echipele din Est să câştige acest trofeu”

Miodrag Belodedici, singurul fotbalist român care a reuşit să câştige de două ori Liga Campionilor, cu două echipe diferite, Steaua Bucureşti şi Steaua Roşie Belgrad, a declarat că este aproape imposibil ca o echipă românească să ajungă în fazele superioare ale competiţiei în fotbalul actual. În opinia sa, simpla prezenţă în grupele Ligii Campionilor reprezintă o mare performanţă pentru echipele din Liga I.

“Acest trofeu este cel mai important din fotbalul european, iar eu mă pot lăuda cu faptul că l-am ridicat de două ori deasupra capului. Sunt mândru că am reuşit să câştig de două ori Liga Campionilor. Toţi fotbaliştii visează să-l câştige, dar puţini reuşesc. În ziua de azi, este aproape imposibil ca o echipă din Est să câştige acest trofeu. Sunt echipe din Rusia cu foarte mulţi bani şi nu reuşesc. Ajung în grupe, dar mai departe este foarte greu. Pentru o echipă din România, calificarea în grupe este ca şi cum ar câştiga acest trofeu”, a declarat Miodrag Belodedici.

După Iaşi, fanii fotbalului mai pot vedea trofeul în alte două oraşe ale României, în perioada 14-18 septembrie:
14 septembrie: Bacău, Strada Republicii 185 (în parcarea magazinului Dedeman), între 15.00 şi 22.00;
17 septembrie: Bucuresti, în piata George Enescu, între 10.00 şi 22.00
18 septembrie: Bucureşti, în Băneasa Shopping City (în zona fântânii interioare), între 11.00 şi 22.00.

După oprirea din România, trofeul UEFA Champions League va ajunge în Serbia, Bosnia Herţegovina, Croaţia şi Ungaria. Până în prezent, turneul a vizitat 37 de oraşe diferite, din 16 ţări din Europa, şi a fost vizitat de peste 600.000 de fani, care au făcut peste 190.000 de poze cu trofeul UEFA Champions League.