FOTO: UEFA

UEFA împărtășește preocuparea semnificativă a comunității internaționale pentru situația de securitate care se dezvoltă în Europa și condamnă ferm invazia militară rusă în curs de desfășurare în Ucraina.

În calitate de organism de conducere al fotbalului european, UEFA lucrează neîncetat pentru a dezvolta și promova fotbalul conform valorilor europene comune, cum ar fi pacea și respectarea drepturilor omului, în spiritul olimpic. Rămânem hotărâți în solidaritatea noastră cu comunitatea fotbalului din Ucraina și suntem gata să întindem mâna poporului ucrainean.

Ne confruntăm cu această situație cu maximă seriozitate și urgență. Deciziile vor fi luate în cadrul Comitetul Executiv al UEFA și vor fi anunțate mâine, 25 februarie 2022.

FIFA: “Sperăm ca agresiunile să înceteze cât mai curând”

Tot astăzi, FIFA a transmis un mesaj cu privire la situația din Ucraina:

FIFA condamnă folosirea forței de către Rusia în Ucraina și orice tip de violență pentru rezolvarea conflictelor. Violența nu este niciodată o soluție și FIFA face apel la toate părțile să restabilească pacea printr-un dialog constructiv. FIFA continuă, de asemenea, să-și exprime solidaritatea față de persoanele afectate de acest conflict.

În ceea ce privește chestiunile legate de fotbal atât în ​​Ucraina, cât și în Rusia, FIFA va continua să monitorizeze situația, iar actualizările legate de calificările la Cupa Mondială FIFA Qatar 2022™️ vor fi comunicate în timp util.