Theodore Theodoridis, Secretarul General UEFA, a transmis o scrisoare Federației Române de Fotbal cu un mesaj de condoleanțe din partea forului european în urma decesului lui Valeriu Ioniță, fost arbitru și team manager al naționalei de futsal a României.

„Am fost întristați de vestea stingerii din viață a lui Valeriu Ioniță. Cu mai bine de 12 de ani de activitate în arbitraj și peste 17 ani dedicați fotbalului în sală, Valeriu era o persoană extrem de apreciată în comunitatea futsalului. Ne-am dori să evidențiem amabilitatea de care a dat dovadă în relația cu numeroase persoane din futsal și colegi din alte asociații. Datorită muncii sale pentru echipa națională de futsal a României, aceasta a înregistrat rezultate și performanțe notabile. I se va simți lipsa. Sincere condoleanțe din partea noastră, a tuturor celor din cadrul UEFA, în urma acestei triste dispariții”, a scris Theodore Theodoridis.

Theodore Theodoridis, Secretar General UEFA
FOTO: UEFA

Valeriu Ioniță (61 de ani) s-a stins din viață în seara zilei de 8 ianuarie 2019. A fost arbitru de centru în perioada 1990-2002, bifând aproape 220 de partide în primele două ligi. În ultimii ani a îndeplinit rolul de team manager al reprezentativei de futsal a României, alături de care a participat și la cel mai recent turneu final, EURO 2018, în Slovenia.

Înmormântarea are loc joi, 10 ianuarie, la Cimitirul Mărcuța (cartier Pantelimon), după slujba care are loc începând cu ora 12:00 la Biserica Sfântul Ilie Grant (zona Giulești).