Evenimentul are loc la sediul Federației Române de Fotbal, sala ”Nicolae Dobrin”, și se bucură de prezența a numeroși specialiști, precum: 
 
Conf.univ.dr. Liviu CHIRIAC
Șef lucr.dr. Silviu DUMITRESCU 
As.univ.dr. Alice MUNTEANU
As.univ.dr. Răzvan ROȘULESCU 
Dr. Vasile ILIEȘ
Toți de la Centrul de Boli Cardiovasculare al Armatei.
Șef lucr.dr. Ioana STOIAN de la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C.C. Iliescu"
 
Invitatul special al simpozionului este prof.dr. Tim MEYER, director al Centrului Medical de Excelență FIFA – ”Institute of Sports and Preventive Medicine”, al Universității din Saarland, membru în Comisia Medicală UEFA, medic al echipei naționale de fotbal a Germaniei, campioană mondială en titre.
 
Înregistrarea participanților se face trimițând un e-mail care să conțină numele, prenumele, specialitatea medicală, locul de muncă și date personale de contact pe adresa: medical@frf.ro până la data de 12 martie 2016. Participanții se vor putea înscrie și în ziua simpozionului, la fața locului, între orele 8:30-9:30. FRF asigură în mod gratuit accesul la simpozion, în baza înregistrării, iar participanții își vor acoperi cheltuielile de deplasare și cazare. 
 
Prezentările vor fi elaborate în limba engleză și programul complet al simpozionului este disponibil AICI. Pentru informații suplimentare puteți trimite un e-mail la adresa medical@frf.ro.