La eveniment au asistat 75 de participanți, medici din 9 specialități medicale, doctori ce activează la 5 cluburi din Liga 1, precum și la alte cluburi din ligile inferioare, reprezentați ai AJF-uri și ai altor Federații. Aceștia s-au bucurat de prezența a numeroși specialiști, precum: 

► Conf.univ.dr. Liviu CHIRIAC

► Șef lucr.dr. Silviu DUMITRESCU 

► As.univ.dr. Alice MUNTEANU

► As.univ.dr. Răzvan ROȘULESCU 

► Dr. Vasile ILIEȘ

Toți de la Centrul de Boli Cardiovasculare al Armatei.

► Șef lucr.dr. Ioana STOIAN de la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare "Prof. Dr. C.C. Iliescu"

Invitat special a fost prof. dr. Tim Meyer, director al Centrului Medical de Excelență FIFA – ”Institute of Sports and Preventive Medicine”, al Universității din Saarland, membru în Comisia Medicală UEFA, medic al echipei naționale de fotbal a Germaniei, campioana mondială en-titre.

Acesta s-a bucurat de un real succes, fiind aplaudat la scenă deschisă la finalul discursului său. Tim Meyer s-a arătat încântat de dorința participanților de a afla cât mai multe de la el: ”A fost un eveniment la care mi-a făcut o deosebită plăcere să particip. Organizarea a fost foarte bună și am întâlnit oameni extrem de interesați de subiect, dornici să afle cât mai multe lucruri. E un lucru bun și e normal să fie așa. În zilele noastre, medicina este foarte importantă în fotbal. Cluburile au realizat că absența jucătorilor le costă bani. E nevoie de o recuperare bună a sportivului și implicit a fotbalistului”.

Meyer a vorbit și despre jucătorii de la echipa națională a Germaniei: ”E o plăcere să lucrez cu jucătorii echipei naționale a Germaniei. E o generație foarte bună, sunt niște băieți de caracter. Oricum, cred că acum medicilor le este mai ușor să lucreze cu fotbaliștii. Au realizat și jucătorii importanța medicinei sportive”.

Foto: Mediafax