CS MIOVENI – DINAMO BUCUREȘTI

RAPID SUCEAVA – PETROLUL PLOIEȘTI

RAPID BUCUREȘTI – CFR CLUJ

CSMS IAȘI – STEAUA BUCUREȘTI

OȚELUL GALAȚI – PANDURII TÂRGU JIU

ASA TÂRGU MUREȘ – CEAHLĂUL PIATRA NEAMȚ

CSU CRAIOVA – FC VIITORUL

FC BRAȘOV – UNIVERSITATEA CLUJ 

 

Înainte de tragerea la sorți, Ioan Andone a primit premiul ”Gloriile Cupei”, care a câștigat cele mai multe Cupe ale României ca tehnician din 1990 până astăzi: 4 trofee, cu două echipe diferite, Dinamo și CFR Cluj.

”Le urez mult succes tuturor echipelor și îi doresc celei care va câștiga trofeul să ajungă cât mai departe în Europa League și să aducă puncte și bani fotbalului românesc”, a declarat Ioan Andone, fost internațional, cu 55 de selecții și două goluri marcate pentru echipa națională, de două ori campion al României ca jucător și de patru ori ca antrenor.

Viitorul Axintele a primit premiul ”Revelația Cupei”, ce constă în echipament complet pentru grupele de juniori.

La ediția de anul acesta, cele trei echipe de Liga 3, Unirea Jucu, Viitorul Axintele și Chindia Târgoviște, s-au oprit în șaisprezecimi.

Unirea Jucu a pierdut la trei goluri diferență, 0-3 cu Petrolul Ploiești. Viitorul Axintele a fost învinsă, 0-2, de CFR Cluj, iar Chindia a fost învinsă de Brașov, 1-3. Cum diferența de scor este aceeași, două goluri, am respectat criteriul care duce și la stabilirea urnelor pentru tragerea la sorți.

Astfel CFR Cluj s-a aflat în prima urnă, iar Brașov în a doua, drept urmare Viitorul Axintele e declarată “Revelația Cupei” și va primi acest premiu cu ocazia finalei competiției, de anul viitor.

La tragerea la sorți, cele două echipe din urca C au fost grupate cu două echipe din urna A, apoi, în continuare, cele 3 echipe rămase în urna A au fost grupate cu 3 din urna B, iar ultimele 6 cluburi din urna B au fost împerecheate între ele.

 

URNA A
 

SC FC STEAUA BUCUREȘTI SA

FC PETROLUL SA

DINAMO 1948 SA

FC CFR 1907 CLUJ SA

CS PANDURII LIGNITUL TÂRGU JIU

 

URNA B

 

FC CEAHLĂUL SA

SC FC OȚELUL SA

FC UNIVERSITATEA CLUJ SA

SC FC VIITORUL SA

SC FC BRAȘOV SA

CS MUNICIPAL STUDENȚESC IAȘI

CSU CRAIOVA SA

SC FC RAPID SA BUCUREȘTI

AS FC ASA 2013 TÂRGU MUREȘ

 

URNA C
 

CS MIOVENI

ACS RAPID CFR SUCEAVA

Jocurile din optimile de finală se dispută, în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct și sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplinește condițiile regulamentare necesare disputării jocului și televizării (conform art.30.6.1 din ROAF).