Ministerul Afacerilor Externe organizează, în perioada 28 mai – 5 iunie 2016, cea de a XIV-a ediție a “Cupei MAE’’. De-a lungul a două week-end-uri, diplomații străini și români vor concura în cadrul a opt competiții sportive. Celor șapte întreceri deja tradiționale – fotbal, baschet, badminton, tenis de câmp, tenis de masă, şah şi tur ciclist – li se adaugă în acest an, în premieră, și golful.

Cupa MAE reprezintă unul dintre cele mai îndrăgite evenimente de diplomație publică și se desfășoară sub deviza “Joc corect, joc pentru toți”. Manifestarea se va deschide cu turul ciclist, sâmbătă, 28 mai, pe traseul Fântâna Miorița – Piața Presei Libere – Șoseaua Kiseleff– Piața Arcul de Triumf –Șoseaua Kiseleff – Piața Victoriei – Bulevardul Aviatorilor – Piața Charles de Gaulle – Bulevardul Constantin Prezan – Arcul de Triumf – Șoseaua Kiseleff – Piața Presei Libere – Șoseaua București-Ploiești – Clubul Diplomatic, pentru a continua apoi, de la 12.00, la Clubul Diplomatic, unde vor avea loc celelalte competiții.

Un moment special va fi reprezentat de meciul amical dintre echipa de fotbal a Ministerului Afacerilor Externe și cea a Ambasadei Republicii Franceze la București, care are o dublă semnificaţie: cea a unei “reconstituirii” a primei partide între echipele naţionale ale celor două ţări, din 1932 de la Bucureşti şi, totodată, cea a unei competiţii între diplomaţi, în aşteptarea meciului Franța-România din debutul Campionatului European de Fotbal de la Paris. Confruntarea va avea loc sâmbătă, 28 mai, de la 12.00, la Clubul Diplomatic, cu sprijinul Federației Române de Fotbal.