O parte din aceste speranțe s-au transferat între timp, jucători precum Cristian Manea, Răzvan Oaidă și Răzvan Popa activând chiar în Liga 1 în prezent, dar iată cum se prezintă harta cluburilor de proveniență pentru aceste speranțe ale fotbalului românesc grupate într-un grafic ce evidențiază numele, clubul la care activa în momentul convocării și loturile la care au fost acestea convocate în 2017.

Nicole, la trei loturi!

O treime din cei 66 de fotbaliști și fotbaliste au îmbrăcat tricoul României în 2017 la cel puțin două categorii de vârstă, jucând pentru cel puțin două reprezentative. Lider la acest capitol este Nicole Piperea (foto, jos), jucătoarea de la New York Soccer Club fiind singura care a fost convocată la trei loturi în 12 luni: Under 18, Under 19 și senioare.

Ofensiva fetelor

În concordanță cu procesul de promovare și dezvoltare a fotbalului feminin demarat de FRF, pe lista celor 66 de tinere speranțe regăsim și 6 jucătoare de fotbal feminin. Interesant este detaliul că, provenind de la cluburi din Italia, Germania, Suedia, Canada și SUA, fotbalistele au reprezentat România în 2017 la toate nivelele de vârstă ale loturilor, de la U15 până la echipa națională de senioare!

Și futsalul e reprezentat

Convocat la recent înființata echipă reprezentativă U17 a României, Daniel Duda de la Futsal Giorgione Venezia (Italia) e singurul reprezentant din futsal al tinerilor stranieri pe 2017. Selecționerul Endre Kacso l-a convocat pe Duda pentru meciurile disputate în preliminariile Jocurilor Olimpice de Vară pentru Tineret 2018.

Italia Romena

Podiumul în privința țărilor furnizoare de tineri internaționali români în 2017 este dominat, cumva firesc, de Italia, Germania și Spania, țări cu puternice comunități românești, pe de o parte, dar și cu un fotbal dezvoltat care oferă oportunități ideale de formare la nivel juvenil în fotbal. Italia se distanțează însă considerabil, cu 23 de jucători și jucătoare legitimate, adică mai mult de o treime din total.

Acțiuni de selecție FRF pentru juniorii români din străinătate în 2017
► Spania (Torreblanca), 26 februarie-3 martie 2017
► Germania (Traunreut), 29 aprilie-1 mai 2017
► Buftea, 2-12 august 2017
► Italia (Capezzano Pianore), 25-27 august 2017