Partea teoretică a început la ora 9:30, în sala Nicolae Dobrin, de la Casa Fotbalului, iar cea practică a fost pusă în aplicare la Centrul Național de Fotbal de la Mogoșoaia. Sub comanda lui Olăroiu s-au aflat juniorii de 17 și 18 ani de la clubul Juventus București, care au beneficiat de o lecție gratuită de coordonare în teren din partea antrenorului român.
Participanții prezenți la cursurile pentru licența UEFA PRO au primit sfaturi și exemple de exerciții pentru antrenament din partea lui Olăroiu, care a împărtășit experiențele sale atât din România, cât și din țările arabe.

”Este o onoare să fiu prezent la cursuri, să împărtășesc cu acești antrenori din metodele și principiile mele. Cred că fiecare opinie în plus este benefică la acest nivel, ei sunt cei care vor considera dacă au ce învăța din lucrurile pe care le-am prezentat”, a declarat tehnicianul în vârstă de 48 de ani.

Printre temele abordate în cadrul cursului susținut de Cosmin Olăroiu s-au aflat dezvoltarea jocului de construcție de la portar împotriva unei echipe care joacă ultraofensiv, crearea de superiorități pe zonele laterale, pressing avansat și gestionarea unei situații de supraantrenament.

La cursuri au fost invitați și posesorii de licență UEFA PRO pentru perfecționarea anuală.

Cosmin Olăroiu se numără printre personalitățile cu experiență în fotbal care au acceptat să le ofere cursanților Școlii Federale de Antrenori noi perspective asupra modului de pregătire, din punct de vedere tactic, al unui joc.

În cadrul celui de-al treilea modul al licenței UEFA PRO, care s-a desfășurat în perioada 19 – 21 iunie 2017, la Timișoara, invitatul de marcă a fost Massimo Lucchesi, colaborator al Asociației Antrenorilor de Fotbal din Italia de peste 15 ani – unul dintre cei mai buni teoreticieni din lume, cel care a studiat metodele de antrenament ale lui Guardiola, Ancelotti, Luis Enrique, Koeman, Conte, Prandelli și alții.

Durata cursurilor pentru obținerea licenței UEFA PRO este de aproximativ doi ani. Participanții la cursurile pentru Licența UEFA PRO sunt următorii: Alexandru Andrași, Cosmin Bărcăuan, Octavian Benga, Mugur Bolohan, Sorin Brîndescu, Alin Chița, Aristică Cioabă, Sorin Colceag, Mugurel Cornățeanu, Nicolae Dică, Laurențiu Diniță, Daniel Dobai, Florin Fabian, Constantin Giurescu, Diego Longo, Iulian Matei, Adrian Mihalcea, Eugen Moldovean, Iosif Nastai, Vasile Neagu, George Ogăraru, Constantin Oprescu, Alin Pânzaru, Cristian Petre, Ioan Petrescu, Lucian Popa, Ladislau Popovits, Cristinel Țermure, Aurel Țicleanu, Valeriu Tiță.