Kyros Vassaras, 49 de ani, s-a aflat în Comisia de Arbitri a UEFA de la finalul carierei sale de ”central”, 2009, până anul trecut. ”UEFA a continuat să mă susțină, iar cea mai bună dovadă o reprezintă faptul că, până la revenire, poziția mea nu a fost ocupată de altcineva. În plus, am devenit Senior Instructor al programului CORE (Centre of Refereeing Excellence) de pregătire a arbitrilor din Europa”, a precizat președintele CCA. 
 
Mandatul lui Kyros Vassaras în Comisia de Arbitri a UEFA durează patru ani, până în 2019. Un nume nou în comisie este cel al portughezului Pedro Proença. 
 

Iată componența Comisiei de Arbitri a UEFA:

 
Președinte: Ángel Villar Llona (Spania)
Vicepreședinte: Karen Espelund (Norvegia)
Șeful arbitrilor: Pierluigi Collina (Italia)
Adjuncți: Marc Batta (Franța), Hugh Dallas (Scoția)
Membri: Dagmar Damková (Cehia), David R. Elleray (Anglia), Herbert Fandel (Germania), Bo Karlsson (Suedia), Nikolay Levnikov (Rusia), Pedro Proença (Portugalia), Vladimir Sajn (Slovenia), Jaap Uilenberg (Olanda), Kyros Vassaras (Grecia)
 
”Mă bucură faptul că revenirea mea în comisie a fost susținută atât de Federația Română de Fotbal, cât și de Federația Greacă prin propunerea mea de către ambele. Principalul scop al fiecărui membru în parte și al întregii comisii este dezvoltarea a arbitrajului în Europa și creșterea nivelului arbitrajelor. Aș remarca faptul că, în ultimii doi ani, arbitrii români au participat la competiții importante și turnee finale la nivel mondial, ca rezultat al bunei cooperări între Comisia Centrală şi arbitri și al susținerii de care au beneficiat din partea FRF”, a mai punctat Kyros Vassaras.