Secretarul general al Federației de Fotbal a Japoniei, Suhara Kiyotaka, a fost prezent marți, 2 iulie, la Casa Fotbalului.

Întâlnirea dintre secretarul general al federației japoneze și președintele FRF, Răzvan Burleanu, s-a desfășurat în contextul derulării programului UEFA ASSIST. Prin derularea acestui program, forul european își propune creșterea solidarității și continuarea procesului de promovare și dezvoltare a fotbalului pentru a aborda nevoile asociațiilor și confederațiilor naționale din afara Europei.

UEFA ASSIST își propune să susțină împărtășirea cunoștințelor și a celor mai bune practici și să ajute cele cinci confederații surori ale UEFA și asociațiile membre ale acestora din întreaga lume în eforturile lor de a dezvolta și consolida fotbalul pe teritoriile lor.

La finalul întâlnirii, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a vorbit despre subiectele abordate împreună cu secretarul general al Federației din Japonia, Suhara Kiyotaka: “Inițiativa acestei vizite a apărut în urma unei întâlniri care a avut loc la Paris, cu ocazia congresului FIFA. Principalul subiect al acestei consfătuiri a fost dezvoltarea unui parteneriat între cele două federații la nivelul loturilor de juniori, fotbal feminin, Youth Council, dar a fost abordată și tema pregătirii pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo de anul viitor”.

Echipa națională U21 a României va participa în 2020 la Jocurile Olimpice, după ce la EURO 2019 s-a calificat în faza semifinalelor.