Sediul Federației Române de Fotbal l-a avut vineri, 29 noiembrie, invitat special pe Martin Kallen, CEO UEFA Events SA. Împreună cu președintele FRF, Răzvan Burleanu, acesta a atins mai multe aspecte privind organizarea Campionatului European de anul viitor în 12 orașe de pe continent.

„Pregătirile pentru EURO 2020 sunt în desfășurare și se află în grafic. În iunie 2020, Bucureștiul va fi pregătit să găzduiască partidele de la turneul final”, a fost mesajul lui Martin Kallen.

Președintele FRF a prezentat stadiul pregătirilor:

  • „La nivelul întregului proiect de organizare, există 41 de dosare implementate de UEFA, 16 sunt gestionate de UEFA împreună cu FRF, iar 8 doar de FRF. Suntem în graficul convenit, astfel că vom fi pregătiți să găzduim cel mai important eveniment sportiv”.
  • „În următoarele două luni vor fi angajați încă 40 de specialiști pentru EURO 2020: manageri, coordonatori, asistenți de proiect”. Posturile disponibile sunt publicate pe FRF.ro, AICI.
  • „Arena Națională a intrat într-un proces de modernizare pentru facilități dedicate confortului și siguranței spectatorilor. De la 1 mai 2020, stadionul va intra în totalitate sub controlul UEFA”.
  • „Stadioanele de antrenament pentru EURO 2020, Ghencea și Arcul de Triumf, se încadrează în termenul stabilit și vor fi gata înainte de EURO, conform informațiilor de la CNI. La stadionul Giulești, Compania Națională de Investiții și constructorul au anunțat o întârziere care se încearcă a fi recuperată”.
  • „Pe lângă aceste stadioane, este poate și mai important că, prin proiectul EURO 2020, vom avea 400 de baze sportive construite la nivel național”.
  • „E nevoie de infrastructură și logistică adecvată pentru organizarea unor competiții importante. Vom găzdui în 2021 Campionatul European Under 19 și vom încerca să aducem în România și alte competiții majore”.

Martin Kallen a anunțat că proiectul UEFA EURO 2020 în 12 orașe europene implică un cost de aproximativ 680 de milioane de euro și că profitul s-ar putea ridica la aproximativ 2 miliarde de euro.

De asemenea, le-a oferit celor prezenți o veste importantă: 11 staruri ale fotbalului mondial vor fi prezente la tragerea la sorți UEFA EURO 2020 de sâmbătă, 30 noiembrie, de la Romexpo.

Alături de Giorgio Marchetti, directorul de competiții UEFA, vor urca pe scenă: Iker Casillas (Spania) – Philipp Lahm (Germania), John Sivebæk (Danemarca), Ricardo Carvalho (Portugalia), Marcel Desailly (Franța) – Theodoros Zagorakis (Grecia), João Mário (Portugalia), Karel Poborsky (Cehia), Ruud Gullit (Olanda) – Andrey Arshavin (Rusia), Francesco Totti (Italia).