De asemenea, persoanele care au deținut calitatea de delegat de joc în sezoanele anterioare au obligația de a se înscrie și de a susține acest examen, dacă doresc să dețină calitatea de delegat de joc și în sezoanele următoare.

Înscrierea pentru susținerea examentului se face pe baza dosarului care trebuie să conțină următoarele documente:

1. Cerere scrisă și semnată;
2. Curriculum vitae din care să rezulte experiența în activitatea fotbalistică în conformitate cu prevederile art. 64, alin. 2 din Regulamentul de organizare a activității fotbalistice, ”Persoanele care doresc să obțină calitatea de observator oficial trebuie să aibă o calificare în activitatea fotbalistică, în cadrul FRF, LPF, AJF, AMFB sau cluburilor de fotbal”. De asemenea, candidații vor indica în CV un număr de telefon mobil și o adresă de corespondență prin e-mail.
3. Cazier judiciar valabil;
4. Adeverință medicală.
5. 2 fotografii, tip – pașaport.
Documentele pot fi transmise prin e-mail la adresa silvia.boroneant@frf.ro sau pot fi depuse la sediul Federației Române de Fotbal, Casa Fotbalului, etaj 2, camera 2, la doamna Silvia Boroneanț, până la data de 6 iulie 2018, ora 17:00.

► Procedura de organizare și desfășurare a examenului se face potrivit Regulamentului care poate fi consultat AICI.

Examenul se va desfășura la data de 18 iulie 2018 cu începere de la ora 11.00 și va consta într-un test grilă care va conține un număr de 30 de întrebări, fiecare cu trei variante de răspuns, dintre care una corectă.

Testarea pentru persoanele care dețin de drept calitatea de delegat de joc (Președinți de AJF și delegați UEFA) se va desfășura la data de 18 iulie 2018 cu începere de la ora 13:00.

Cele 30 de întrebări sunt împărțite în trei secțiuni, după cum urmează: întrebările 1-10 din Regulamentul de organizare a activității fotbalistice, întrebările 11-20 din Regulamentul Disciplinar și întrebările 21-30 din Legea nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive completată cu Legea nr. 10/2012 și cu Legea nr. 219/2016.