Toate solicitările de acreditare se vor realiza prin intermediul FAME, platforma UEFA de înregistrare destinată exclusiv jurnaliștilor posesori ai unei legitimații de presă validă/vizată la zi. Platforma poate fi accesată pe baza unui ”username” și a unei parole.
 
Procesul de acreditare pentru Campionatul European și de rezervare a locurilor de la masa presei la jocurile de la turneul final se desfășoară astfel:
 Luni, 14 decembrie 2015, ora 00:01 CET (01:01 ora României) – se deschide procesul de acreditare
  Duminică, 31 ianuarie 2016, ora 23:59 CET (Luni, 1 februarie, ora României 00:59) – se închide procesul de acreditare
 
Reprezentanții presei care nu sunt încă înregistrați în FAME și ar dori să fie prezenți la EURO 2016, pot accesa următorul link pentru mai multe detalii:
http://www.uefa.org/mediaservices/accreditation/index.html
 
Pentru înregistrarea în FAME, jurnaliștii trebuie să prezinte:
 Legitimația de presă validă/vizată la zi
 Articole/fotografii publicate recent (în actualul sezon sau în cel trecut), în care să poată fi identificată data publicării și autorul
 Doar înregistrările complete vor fi luate în considerare în procesul de acreditare
 
Jurnaliștii care dețin deja un cont în FAME, sunt rugați să își actualizeze toate datele înregistrate și să se asigure că aceste sunt corecte (date personale, date de contact, legitimația vizată la zi și articole/fotografii publicate recent încărcate în secțiunea ”Documents”).
 
Este obligatoriu ca datele personale în FAME să coincidă cu cele din actul de identitate. Altfel, procesul de remitere a acreditării poate fi întârziat sau chiar anulat, în ciuda confirmării primite de la UEFA.
 

Modalitatea de rezervare a locurilor pe stadioane

Acreditarea media pentru Campionatul European este valabilă pe perioada desfășurării întregului turneu. Cu toate acestea, accesul la masa presei (pentru presa scrisă, reporterii web etc.) sau la nivelul gazonului (pentru fotoreporteri) la un anumit meci, va fi permis DOAR pe baza unei rezervări media confirmate. 
 
Reprezentanții presei scrise cu o rezervare confirmată vor primi un permis de acces suplimentar cu numărul locului din tribună. Fotoreporterii cu rezervări confirmate vor fi repartizați pe grupuri în funcție de prioritate, iar în ziua partidei vor alege locul la nivelul gazonului în funcție de lista priorităților. 
 
Perioada de rezervări pentru obținerea permisului de acces suplimentar la meciurile din faza grupelor coincide cu cea a desfășurării procesului de acreditare (14 decembrie 2015 – 31 ianuarie 2016). O nouă oportunitate pe care jurnaliștii o vor avea de a face aceste rezervări este planificată pentru perioada 1-15 aprilie 2016. Această a doua fază a procesului de rezervare este destinată doar jurnaliștilor care dețin deja confirmarea acreditării la EURO 2016 (nu vor fi acceptate solicitări noi de acreditare).
 
Rezervările media pentru meciurile din fazele eliminatorii vor începe abia după startul turneului final, după meciurile 25/26 pentru ”optimi”, după meciul 37 pentru ”sferturi” etc. Informații detaliate despre rezervări vor fi furnizate din timp jurnaliștilor de către UEFA. 
 
Vă rugăm să țineți cont de faptul că o înregistrare reușită pe FAME și o înregistrare corectă a datelor în aplicarea pentru o acreditare la EURO 2016 nu garantează obținerea acreditării la oricare dintre evenimentele organizate de UEFA.
 
Pentru mai multe informații despre înregistrarea în FAME și procesul de acreditare pentru Campionatul European, jurnaliștii pot folosi adresa de e-mail media.accreditations@uefa.ch.