„Youth Council” se află la cea de-a doua ediție și urmărește să aducă aproape de fotbal tineri cu inițiativă și cu idei de dezvoltare a comunității, ce pot fi materializate prin proiecte în care acest sport să joace rolul de liant social.

Tinerii sunt invitați să depună în perioada 24 august – 10 septembrie dosarele de candidatură, care să conțină un CV în format Europass, o scrisoare de intenție și un eseu de maximum trei pagini, care să răspundă la una din următoarele trei întrebări:

• Cum putem stimula dezvoltarea tinerilor cu ajutorul fotbalului?
• Care este impactul social al valorilor fotbalistice?
• Ce schimbare poți aduce în comunitatea ta cu ajutorul fotbalului?

Selecția dosarelor va avea loc până în data de 10 septembrie, iar între 10 și 15 septembrie candidații ale căror dosare au fost selectate vor fi contactați. La finalul procesului de selecție, un număr de maximum 25 de tineri va participa la un seminar organizat la Centrul Național de Fotbal Buftea în perioada 25-28 septembrie 2017.

Participanții Youth Council vor avea parte de sesiuni de training despre comunicare, marketing, strategie, leadership sportiv, project management și, de asemenea, vor fi implicați în activități fotbalistice alături de staff-ul FRF.

Costurile de cazare și masă și materialele de curs vor fi puse la dispoziția participanților cu titlu gratuit de către organizatori. Dosarele de candidatură pot fi trimise la adresa de e-mail youthcouncil@frf.ro, până pe data de 10 septembrie 2017. Aceeași adresă este disponibilă și pentru informații suplimentare.