Proiectul ”The Football for a Better Chance” se află în plină desfășurare. În aprilie, cu ajutorul secției de copii și juniori a clubului italian Associazione Calcio Reggiana 1919, au fost realizate filmările activităților care urmează să fie prezentate și implementate în cadrul proiectului.

Această acțiune va contribui la desfășurarea în cele mai bune condiții a cursului online prin care antrenorii și instructorii implicați vor lua contact cu acțiunile proiectului, urmând ca aceștia să aibă o mai bună înțelegere a tuturor activităților. Echipa de proiect mulțumește sportivilor și staff-ului clubului Reggiana pentru profesionalismul și implicarea lor.

Următoarea etapă a proiectului o constituie cursul online, programat pe 18-19 mai 2021. În acele zile, instructorii din țările participante la proiect, selectați de federațiile de fotbal din România, Grecia, Lituania și Portugalia, vor participa la un training livrat de specialiștii de la Universitatea din Modena și Reggion Emilia. Pe parcursul celor două zile, participanților le va fi explicat conceptul proiectului și le vor fi prezentate toate activitățile create împreună cu filmările realizate.

La final, instructorii vor fi pregătiți să îi pregătească pe tinerii din fenomen și să implementeze la nivel național principiile care stau la baza proiectului ”The Football fot a Better Chance”.