Sala "Nicolae Dobrin" a Casei Fotbalului a găzduit întrunirea reprezentanţilor cluburilor de futsal din România care au dezbătut, în principal, probleme legate de organizarea noului sezon competiţional.

Şedinţa a debutat cu dezbaterea şi aprobarea modificărilor Regulamentului de Organizare a Competiţiilor de Futsal, fiind urmată pe ordinea de zi de stabilirea sistemului competiţional la Liga 1 şi Liga 2. În ceea ce priveşte Campionatul Naţional de Futsal Juniori U19, acesta a rămas în dezbatere pentru o dată ulterioară, ţinând cont că perioada de înscrieri în această competiţie se va termina pe 15 septembrie.

Joma, sponsor tehnic al competiţiilor de futsal

Un alt subiect important pe ordinea de zi a fost cel privind parteneriatul cu firma de echipament sportiv Joma. În urma analizării propunerii de sponsorizare primite, reprezentanţii cluburilor au votat în unanimitate acordul, care se va întinde pe o perioadă de trei ani. Conform înţelegerii, firma Joma va asigura mingi pentru Liga 1, Liga 2, Campionatul Under 19, Final Four Cupa României şi Supercupa României.

În cadrul şedinţei a fost stabilit şi algoritmul de acordare a sprijinului financiar FRF pentru sezonul 2015-2016. S-au votat, de asemenea, şi două perioade de transferuri interne pentru anul 2016, 5-25 ianuarie, şi pentru anul 2017, 5-23 ianuarie.

Adunarea Generală s-a încheiat cu o prezentare a Comisiei Centrale a Arbitrilor, cu privire la organizarea Compartimentului Fotbal în Sală şi la legile jocului futsal.