În conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de urgenţă compus din Răzvan BURLEANU – Preşedinte FRF, Gino IORGULESCU – Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian GOGA – Vicepreşedinte FRF, având în vedere Decizia Comitetului Executiv al FRF din 03.08.2020 și imposibilitatea desfășurării tuturor jocurilor din cadrul play-off-ului și play-out-ului Ligii 1, ediția 2019/2020, precum și comunicarea LPF cu privire la acordul majorității cluburilor participante în campionatul național Liga 1 (13 cluburi din totalul de 14) referitor la modificarea sistemului competițional al Ligii 1:

 1. Aprobă înghețarea play-offului Ligii 1, ediția 2019/2020 și pe cale de consecință menținerea ca definitivă a clasamentului actual.
 1. Aprobă înghețarea play-outului Ligii 1, ediția 2019/2020 și pe cale de consecință menținerea ca definitivă a clasamentului actual.
 1. Aprobă modificarea sistemului competițional al Ligii 1 de la 14 la 16 echipe, urmând ca începând din sezonul 2020/2021 Campionatul Național Liga 1 să se dispute între 16 echipe în sistem play-off/play-out, după cum urmează:

a. Sezonul regular (faza I) – fiecare echipă va disputa câte un joc în sistem tur-retur cu celelalte echipe. La finalul sezonului regular, se califică în faza play-off primele 6 echipe clasate, iar următoarele 10 echipe vor participa în faza play-out.

b. Play-off (faza II): participă echipele clasate la finalul sezonului regular pe locurile 1 – 6.

Fiecare echipă calificată în play-off va disputa jocuri tur-retur cu toate celelalte echipe calificate în play-off.

c. Câștigătoarea campionatului este echipa clasată pe primul loc la finalul fazei play-offului.

d. Play-out (faza II): participă echipele clasate la finalul sezonului regular pe locurile 7-16.

Fiecare echipă participantă la play-out va disputa un singur joc cu toate celelalte echipe participante la play-out (9 jocuri pentru fiecare echipă). Echipele situate pe locurile 7 – 11 după sezonul regular vor juca 5 din cele 9 meciuri pe teren propriu. Pentru clarificare, play-out-ul se va desfășura sub forma unui campionat de 10 echipe din care se dispută doar turul. În vederea realizării acestui program competitional pentru play-out, echipele mai sus menționate vor extrage numere corespunzătoare astfel încât prin intermediul tabelei Berger de 10 să se îndeplinească condiția de mai sus. Pentru celelalte echipe din play-out se va proceda similar în sensul că vor extrage numere astfel încât să desfășoare 4 jocuri pe teren propriu din totalul de 9.

2. În sezoanele 2020/2021, 2021/2022, 2022/2023: Promovează în Liga 1 echipele aflate pe locurile 1 şi 2 din Liga a 2-a, urmând ca echipele clasate pe locul al 3-lea și al 4-lea să dispute baraj în două manşe (tur-retur) cu echipele clasate pe locurile 14 și 13 în Liga I, iar echipele de pe locurile 15 și 16 din Liga 1 vor retrograda direct. Pentru evitarea oricărui dubiu, locul 3 din Liga a 2-a va disputa barajul cu locul 14 din Liga 1  și locul 4 din Liga a 2-a va disputa barajul cu locul 13 din Liga 1. 

Echipele organizatoare ale primei manșe vor fi stabilite prin tragere la sorți.

În toate cazurile care atrag neparticiparea la baraj a echipei de pe locul 3 și/sau 4 din Liga a 2-a, meciurile vor fi disputate de următoarea echipă din Liga a 2-a ce îndeplinește condițiile de participare.

 1. Echipele calificate în play-off și play-out vor începe faza a II-a a competiției cu jumătate din punctele deținute la finalul sezonului regular. În situația în care la finalul sezonului regular echipa deține un număr impar de puncte, numărul de puncte rezultat după împărțirea la 2 va fi rotunjit cu 0,5 (exemplu: în situația în care o echipă va obține în sezonul regular un număr de 31 de puncte, ea va începe faza a II-a cu 16 puncte).
 2. În ceea ce privește echipa participantă în competițiile europene intercluburi de pe ultimul loc disponibil pentru România (UEFA Europa League/UEFA Conference League), aceasta va fi stabilită astfel:
 • Echipele clasate la finalul play-out-ului pe locurile 1 și 2 (respectiv locurile 7 și 8 în clasamentul general al Ligii 1) vor disputa un joc de baraj într-o singură manșă, pe terenul echipei mai bine clasate.
 • Învingătoarea din jocul mai sus menționat va disputa un joc de baraj într-o singură manșă cu echipa situată în clasamentul play-off-ului pe ultimul loc care asigură participarea în competițiile europene intercluburi în sezonul următor. Acest joc se va desfășura pe terenul echipei din play-off.
 • Învingătoarea din acest ultim joc de baraj va participa în competiția europeană intercluburi (UEFA Europa League/UEFA Conference League.
 • În situația în care una dintre echipele care ar avea dreptul să participe la cele două jocuri de baraj menționate în prezentul alin. nu deține licență pentru participarea în competițiile europene, locul acesteia va fi luat de următoarea echipă cel mai bine clasată care îndeplinește condițiile de participare în competițiile europene.
 • În cazul în care echipele din play-off-ul competiției care ar avea dreptul disputării jocului de baraj mai sus menționat nu dețin licență de participare în competițiile europene echipa câștigătoare a jocului de baraj din play-out-ul competiției (locul 1 cu 2 din play-out) va participa în competițiile europene fără a mai disputa al doilea joc de baraj.
 • În ceea ce privește echipele din play-out, au dreptul de a participa la jocul de baraj în situațiile descrise mai sus, doar echipele clasate în play-out pe locurile 1 – 4.
 • În situația în care doar una dintre echipele din play-out care are dreptul de a participa la baraj deține licență de participare în competițiile europene, primul joc de baraj nu se va mai disputa, urmând a se disputa doar cel de-al doilea.
 • În situația în care niciuna din cele 4 echipe din play-out nu deține licență pentru participarea în competițiile UEFA, echipa din play-off care îndeplinește condițiile de participare în competițiile europene nu va mai disputa niciun joc de baraj și va obține dreptul de a participa în competițiile europene în sezonul următor.
 1. Având în vedere alin. 1 – 3 de mai sus, stabilește ca jocul de baraj pentru menținerea/promovarea în Liga 1, ediția 2020/2021 să se desfășoare între echipa situate pe locul 14 în Liga 1, ediția 2019/2020, respectiv AFC CHINDIA TÂRGOVIȘTE și echipa situate pe locul 3 în Liga a 2-a, ediția 2019/2020, respectiv CS MIOVENI.