În ședința de miercuri, 12 aprilie 2017, Guvernul României a hotărât modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 1093/2013.

Astfel, a fost declarat de interes public și de importanță națională Campionatul European de Fotbal 2020, precum și candidatura României pentru organizarea la București a unor meciuri din cadrul turneului final.

Astfel, modificarea și completarea extind caracterul de interes public și importanță națională asupra organizării și desfășurării competiției, nu doar asupra candidaturii.

La finalul ședinței de Guvern, viceprim-ministrul Sevil Shhaideh, Ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurile Europene, a declarat, la întrebările jurnaliștilor:

“Din perspectiva ministerului pe care îl reprezint, Euro 2020 reprezintă reabilitarea a patru stadioane şi ne referim aici la: Steaua, Dinamo, Arcul de Triumf şi Rapid. În momentul acesta, trei stadioane au toate documentaţiile pregătite ca să intre în procesul de pregătire – studii de fezabilitate, proiect tehnic şi lucrări – mai avem discuţii cu al patrulea stadion, să vedem dacă rezolvăm şi aici toate documentele. Dacă Clubul Dinamo, deci partea de stadion de la Clubul Dinamo, nu va reuşi să îndeplinească toate condiţiile necesare documentaţiilor pentru pregătirea unei investiţii publice, pentru că până la urmă vorbim de o investiţie publică, să ia în analiză un al patrulea stadion – ştiţi că avem stadionul de la BNR – şi vedem cum putem rezolva şi cu acesta”