Capitala Sloveniei, Ljubljana, găzduiește în aceste zile workshop-ul UEFA cu tema dezvoltării fotbalului de bază în Europa și a implementării programului Grow 2020.

Întâlnirea reprezentanților UEFA cu cei ai federațiilor din Europa și ai altor confederații are rolul de a oferi participanților exemple de bune practici din mai multe regiuni, de a discuta despre idei și acțiuni care pot fi implementate în special la nivel național.

În cadrul workshop-ului, Ciprian Paraschiv, Managerul Dezvoltare Fotbalistică, Diana Pirciu, Marketing Specialist, și Florin Șari, Manager Responsabilitate Socială și Bună Guvernanță, au prezentat strategia Federației Române de Fotbal pentru dezvoltarea fotbalului de bază în fața reprezentanților UEFA și ai celorlalte asociații și confederații.

Exemplul de bune practici al forului nostru cuprinde inclusiv prezentarea campaniei ”Împreună suntem fotbal” în cadrul căreia vor fi implementate, în etape, 11 proiecte și competiții pentru practicanți ai fotbalului de toate vârstele.

România este una din țările pilot selectate de UEFA pentru implementarea programului Grow 2020, cu următoarele direcții: îmbunătățirea jocului de fotbal, creșterea participării în jocul de fotbal și dezvoltarea comercială a acestui sport.