Cea mai amplă competiție fotbalistică din România, la care participă cluburi din toate eșaloanele fotbalului românesc, Cupa României, va beneficia de susținerea Timișoreana, din postura de sponsor oficial, pentru următorii doi ani și jumătate, continuând astfel un parteneriat valoros început încă din 2006.

Noul parteneriat este valabil până la finalul sezonului 2024-2025. Reinventată în vara trecută, prin implementarea unui nou format competițional, în conformitate cu competițiile intercontinentale, cu scopul de a crește interesul cluburilor și de a ridica nivelul de joc, Cupa României, “Inima fotbalului”, va continua să atragă milioane de iubitori ai fotbalului din toată țara.

“Timișoreana, un brand autohton cu o reputație deosebită, este unul dintre cei mai mari susținători ai fotbalului românesc, un partener de tradiție. Pentru noi este o recunoaștere a unei relații de parteneriat cu un prieten vechi, cu un susținător al fotbalului. Timișoreana înțelege fotbalul și suporterii și împărtășește valorile pe care le promovează Federația Română de Fotbal. Este o bucurie că acest parteneriat va continua, după ce Cupa României a fost reinventată, prin acest nou format competițional, modern, mult mai atractiv și mai dinamic, având ca scop și îmbunătățirea nivelului de joc și întărirea relației cluburilor cu proprii suporteri. Timișoreana va contribui în continuare la creșterea acestei competiții de tradiție în anii următori alături de cluburile participante și suporterii acestora!”, a spus Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

“Timișoreana, berea cea mai iubită de către români, duce mai departe povestea fotbalului românesc, sustinând Cupa României. Am ales să continuăm acest parteneriat din pasiune pentru sportul rege, dar și din apreciere pentru milioanele de fani care își susțin neobosit echipele preferate, la bine și la greu. Pentru Timișoreana, ei reprezintă o forță a binelui alături de care suntem onorați să ne aflăm”, a declarat Iulia Andreșoiu, Vicepreședinte Marketing Ursus Breweries.

Despre Timișoreana

Berea Timișoreana aduce cu sine experiența şi tradiția maeștrilor berari ce şi-au lăsat amprenta de peste 300 de ani. Timișoreana s-a născut în cea mai veche fabrică de bere din România, fiind atestată printr-un act petiţionar al magistratului oraşului Timişoara, care datează din 1 ianuarie 1718. De-a lungul timpului, gustul inconfundabil al berii Timisoreana fost recunoscut de specialişti primind distincţii valoroase din întreaga lume: aur şi distincţia Champion Lager Trophy în 2007 şi argint în 2008 la Australian International Beer Awards, al 2-lea concurs ca importanţă din lumea berii; medaliile de argint in 2007 şi 2008 la World Beer Championship în Statele Unite; bronz la World Beer Awards în 2015 (UK); argint în 2016 și bronz in 2019, 2020,2 2021  la International Taste & Quality Institute (Belgia).