Finanțate din fonduri europene prin programul Erasmus+, activitățile care se vor desfășura pe o durată de trei ani se realizează cu implicarea mai multor parteneri de prestigiu, cum ar fi Federația Europeană de Handbal, Comitetul Olimpic din Olanda sau Asociația Arbitrilor Sportivi din Franța.

Prima întâlnire din cadrul proiectului a avut loc la Viena, fiind găzduită de Federația Europeană de Handbal. La eveniment a participat și reprezentantul desemnat de FRF, Kyros Vassaras, președintele Comisiei Centrale a Arbitrilor.

Proiectul ”ONSIDE” pune accent în special pe activitatea oficialilor din sport, în cazul fotbalului – arbitrii, care au un rol important la fiecare nivel de competiție, pornind de la sportul de bază și până la cel al elitelor. Pe parcursul programului vor fi studiate și scoase în evidență, în premieră, caracteristicile, abilitățile și informațiile necesare îndeplinirii rolului de oficial în toate sporturile pe baza unei analize din toate țările continentului.

În final, „ONSIDE” își propune să realizeze standardul ocupațional pentru oficialii din sport la nivel european și să ofere un manual care va sta la baza pregătirii tuturor celor care fac parte din fenomen. Proiectul va avea ca finalitate și o conferință europeană, în 2020, având ca temă principală „oficialii din sport”.