Federația Română de Fotbal a semnat un parteneriat cu Federația de Fotbal din Țările de Jos (KNVB) cu scopul dezvoltării unei platforme online cu exerciții de antrenament pentru jucătorii din fiecare categorie de vârstă, în sprijinul antrenorilor români, numită Rinus.

În conformitate cu Strategia Tehnică a FRF, lansată în 2021, Federația Română de Fotbal își propune să creeze un instrument online pentru toți antrenorii din România, indiferent de grupa de vârstă cu care lucrează.

Platforma online va fi disponibilă pe orice dispozitiv, laptop, telefon sau tabletă, și va conține planuri de antrenament și modele de exerciții, adaptabile pentru fiecare grupă de vârstă. La fiecare exercițiu prezentat va fi specificat obiectivul și regulile acestuia, materialele necesare, animație video care explică exercițiul, imagini cu amplasarea materialelor de antrenament și poziționarea jucătorilor, precum și care sunt opțiunile pentru a-l face mai dificil sau mai ușor. Mai mult, antrenorii vor putea crea un întreg plan de antrenament, pe o perioadă mai lungă.

Astfel, toți antrenorii de fotbal din România vor avea la dispoziție un instrument care le va veni în ajutor. Aceștia vor putea implementa la antrenamente un mod de lucru profesionist, pe modelul olandez, dar conform Strategiei Tehnice a FRF. Rinus Football este implementat de Federația de Fotbal din Țările de Jos (KNVB) la toate categoriile de vârstă.

„Prin Strategia Tehnică a FRF, punem constant jucătorul în centrul atenției, vizând dezvoltarea lui din punct de vedere tehnic, tactic, fizic și psihic. Noua platformă pe care o vom lansa în perioada următoare își propune să fie instrumentul principal pentru toți antrenorii care doresc să contribuie într-un mod profesionist la circuitul de performanță adaptându-și antrenamentele pentru fiecare categorie de vârstă. Astfel, fiecare antrenor va avea acces la o platformă online gratuită unde va putea stabili, în funcție de obiectivul antrenamentului, cele mai potrivite exerciții. Platforma este cu atât mai utilă cu cât exercițiile vor fi prezentate în funcție de nivelul de vârstă, vor fi însoțite de exemple grafice și vor include conținut video. Știm cât de importantă este pregătirea copiilor și faptul că antrenamentul este diferit pentru fiecare grupă de vârstă și doar prin implementarea acestei viziuni la toate nivelurile vom putea crește numărul de jucători și, în același timp, vom putea sprijini pe cei mai talentați copii de-a lungul drumului spre înalta performanţă”, a spus Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal.

„Îmbunătățirea fotbalului prin utilizarea tehnologiei inovatoare este un atu cheie în strategia noastră. Rinus, platforma noastră online pentru antrenori, ne-a ajutat enorm să luăm legătura cu toți antrenorii din Țările de Jos. Îi conectăm la filozofia noastră națională de fotbal și le oferim sesiuni de antrenament de înaltă calitate. Am fost foarte onorați de interesul manifestat de FRF pentru utilizarea platformei. Sunt convins că va fi de mare valoare în dezvoltarea fotbalului în România. Primul accent se va concentra pe sprijinirea FRF în implementarea Rinus Football. Așteptăm cu nerăbdare această colaborare extraordinară pentru a face din parteneriatul nostru un succes pentru anii următori”, a declarat Marcel Lucassen, Director de Dezvoltare a Fotbalului la Federația de Fotbal a Țărilor de Jos.

DESPRE RINUS FOOTBALL
Poartă numele legendarului antrenor de fotbal Rinus Michels, creditat cu inventarea unui stil de joc cunoscut sub numele de „Fotbal total”, care este baza viziunii olandeze asupra fotbalului. Renumit pentru stilul său de joc atractiv, inovator și ofensiv, Rinus Michels a fost numit „antrenorul secolului al XX-lea” de către FIFA în 1999. Rinus Football este o companie a Federației de fotbal din Țările de Jos, Dotcomsport și NMC Bright specializată în implementarea și furnizarea de software pentru antrenament cluburilor și federațiilor de fotbal, de la fotbalul de bază și până la cel mai înalt nivel.