Proiectul Game Changing este o inițiativă a organizațiilor UEFA, Erasmus+UE, Federația Română de Fotbal, Federația Engleză de Fotbal și Asociația de fotbal a Ciprului cu scopul de a dezvolta o nouă cultură rezultată din fuzionarea tineretului cu lumea fotbalului, caracterizată prin metode inovative de participare precum co-management, participare deliberativă, spații de participare.

În cadrul seminarului, România a fost reprezentată de 3 tineri participanți, Radu Bordei, Daniel Carciug și Sorin Florea, precum și de președintele Federaței Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, care a prezentat Strategia Federației Române de Fotbal alături de cele mai bune practici în materie de diversitate, egalitate, solidaritate și incluziune.

Prin programele educaționale ale Federației Române de Fotbal, ne dorim să avem o creștere a numărului de tineri implicați în politici, guvernanță, luarea deciziilor și implementarea programelor în fotbal și dezvoltarea unei agende de cercetare comune între lumea fotbalului și lumea inițiativelor de tineret”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

Mă bucur că am avut ocazia să particip la acest proiect unde am cunoscut o mulțime de oameni din diferite colțuri ale Europei. De asemenea, am reuşit să împărtăşesc din experiența avută în proiectele şi evenimentele la care am participat în cadrul Youth Council și Team Behind The Team. Oportunitatea de a învăța și de a fi parte dintr-un proiect internațional mi-a oferit o viziune mai amplă în ceea ce privește dezvoltarea sportului în România”, a spus la finalul întâlnirii Radu Bordei, Youth Council Alumni.

Participanții au fost prezenți din peste 10 țări, iar printre invitații speciali s-au numărat Liam McGroarty – UEFA Business Development Manager, Laura Georges – Champions League Winner 2011-2012, Polly Bancroft – UEFA Women’s Football Development Manager, Karl Lines – FIFA Leadership Trainer și Constantinos Charalambidel – Strategic Manager al Asociației de Fotbal a Ciprului.

Proiectul Game Changing cuprinde două evenimente menite să ajute tinerii implicați în inițiative și reprezentanții Asociațiilor Naționale de Fotbal să învețe unii de la alții și să facă schimb de bune practici, precum și să inițieze și să dezvolte proiecte de colaborare în cadrul programului Erasmus+ UE, dar și în cadrul altor programe din sectoarele de fotbal și de tineret.