La cursul ce se desfășoară la Centrul de Fotbal Mogoșoaia participă doi instructori din partea UEFA: Dany Ryser, membru al Comisiei Tehnice a UEFA, și Flemming Serritslev. Aceștia prezintă exemple de lecții teoretice și practice pe care cursanții, împărțiți în cinci grupe de lucru, să le poată pune apoi în aplicare. 
 
Observatori din partea FRF la această acțiune sunt domnii Dan Apolzan, Zoltan Kovac și Cornel Jurcă. 
 
Cursanți: Adrian Toader (antrenor principal al Centrului Regional de Excelență ”Tricolor11” Târgu Mureș), Adrian Văsâi (antrenor principal al Centrului Regional de Excelență ”Tricolor11” Timișoara), Sandu Tăbîrcă, Gabriel Manolache, Mirel Albon, Ciprian Niță, Ilie Drăgan, Vlad Ungureanu, Irina Codrea, Zoltan Jakab, Jean Cosac, Viorel Fărcaș, George Focan, Alin Hancaș, Mihail Lazăr, Călin Cheregi, Ciprian Urican, Gabriel Manu, Iulian Matei.
 
Astăzi, cursanții au primit vizita președintelui FRF, Răzvan Burleanu, care a ținut și un mic discurs. ”Succesul fotbalului românesc poate fi obținut doar prin contribuția tuturor, inclusiv a celor din teritoriu, a căror muncă se va vedea în rezultatele echipelor naționale. Odată cu acest rol de formator de antrenori, un rol-cheie în fotbalul actual, vine și o mare responsabilitate. În majoritatea meseriilor se acordă mare importanță formării profesionale, fotbalul rămăsese puțin în urmă. Dar ne dorim să schimbăm acest lucru, iar acest prim curs este doar un pas. Vor urma și alții”, a spus Răzvan Burleanu.
 
Acest proiect contribuie la îndeplinirea Obiectivului specific 1.3 din Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 2015-2020, ”Îmbunătățirea activităților-suport pentru susținerea fotbalului de performanță”, având în planul de acțiuni ”creșterea capacității Școlii Federale de Antrenori de a forma profesioniști de elită”.