Evenimentul a fost organizat în data de 4 februarie, la Bacău. Scopul licitației, la care au mai fost oferite experiențe sportive, recreative, de dezvoltare personală sau gastronomice, a fost constituirea unui fond administrat de cei 15 liceeni băcăuani din programul Youth Bank. Sumele strânse vor servi la finanțarea de proiecte ale unor tineri, ținănd cont de criterii precum: fezabilitate, implicare, raport cost-beneficii, impact şi originalitate.

”Federația Română de Fotbal oferă această experiență VIP alături de Echipa Națională pentru a recompensa angajamentul şi încrederea celor care au participat la licitație în proiectul de dezvoltare comunitară propus de tinerii din Youth Bank şi care se bazează pe valori pe care le împartăşim şi noi: responsabilitate, competitivitate, transparență, dragoste pentru ceea ce facem”, a precizat Florin Şari, managerul de responsabilitate socială din cadrul FRF, prezent la eveniment.

Youth Bank este un program de voluntariat şi antreprenoriat social în care liceenii învață să se implice în problemele comunității, într-un cadru în care lucrează împreună, iau decizii, exersează comportamente precum filantropia, inițiativa civică şi responsabilitate. Licitația de experiențe este cea de-a treia acțiune de strângere de fonduri a Youth Bank Bacău şi a reunit aproximativ 50 de persoane interesate de susținerea inițiativelor tinerilor.