Federația Română de Fotbal, împreună cu Fundația Friedrich Naumann, invită tinerii, fete și băieți, cu vârsta cuprinsă între 19 – 29 ani, să se implice începând cu luna iunie a acestui an într-unul dintre cele mai ambițioase proiecte din fotbalul românesc. Proiectul ”Youth Council” urmărește să aducă aproape de fotbal tineri cu inițiativă și cu idei de dezvoltare a comunității, ce pot fi materializate prin proiecte în care fotbalul să joace rolul de liant social.

Pentru aceasta, vă invităm să depuneți în perioada 2 – 25 mai dosarele de candidatură, care să conțină un CV în format Europass, o scrisoare de intenție și un eseu de maximum trei pagini, care să răspundă la una din următoarele trei întrebări:

  • Cum putem stimula dezvoltarea tinerilor cu ajutorul fotbalului?
  • Care este impactul social al valorilor fotbalistice?
  • Ce schimbare poți aduce în comunitatea ta cu ajutorul fotbalului?

Selecția dosarelor va avea loc până în data de 28 mai, iar între 28 mai și 3 iunie candidații ale căror dosare au fost selectate vor fi sunați sau invitați la un interviu la Federație. La finalul procesului de selecție, un număr de maximum 25 de tineri va participa la un seminar organizat la Centrul Național de Fotbal Buftea în perioada 13 – 16 iunie. În timpul seminarului, vor fi identificate un număr de 4 – 5 inițiative care vor primi din partea FRF o mică susținere materială, pentru a fi puse în aplicare de către cursanți, în perioada următoare.

Costurile de cazare și masă și materialele de curs vor fi puse la dispoziția participanților cu titlu gratuit de către organizatori. Vă rugăm să transmiteți dosarele de candidatură la adresa de mail: youthcouncil@frf.ro, până pe data de 25 mai a.c., iar dacă doriți informații suplimentare, vă rugăm să ne contactați pe aceeași adresă.