Scopul înființării Stakeholders Unit și al semnării parteneriatelor cu Fundația Friedrich Naumann şi Institutul ”Ovidiu Şincai” este acela de promovare a fotbalului ca fenomen social și ca vector de modernizare în societate, bazat pe principiul bunei guvernanțe, al transparenței și al integrității. Nou-înființata structură servește ca for consultativ pentru societatea civilă, administrație, mediul universitar și politic, precum și ca platformă de diseminare a valorilor și principiilor care guvernează fotbalul modern ca fenomen social.

”Avem în România think-tank-uri autohtone și europene care au capacitatea de a extrage problemele reale din societate și de a le articula și reîntoarce către persoanele cu decizie, societate sau proprii stakeholderi. În opinia noastră, rolul think-tank-urilor precum Fundația Friedrich Naumann este unul deosebit de important, regăsindu-se într-o zonă în care sunt identificate oportunități de cooperare cu alte organizații civice și cetățeni și având, în același timp, capacitatea de diseminare socială. Federația Română de Fotbal împărtășește cu partenerii ei principii, valori și misiunea de a promova transformarea socială și dezvoltarea durabilă”, a declarat președintele FRF, Răzvan Burleanu.

”Prin acest parteneriat ni se deschide o oportunitate unică de colaborare între cele două organizații în scopul influențării pozitive a sportului din România, precum și a societății în general. Scopul comun este să avem o societate mai bună, transparentă și să aducem o contribuție la procesul de dezvoltare a României. Contribuția noastră vine în completarea proiectelor pe care Federația Română de Fotbal deja le-a inițiat, pe care le-am urmărit cu interes și care ne-au convins să ne alăturăm”, a punctat directorul Fundației Friedrich Naumann, Daniel Kaddik.

 

”Apreciem înfiinţarea de către Federaţia Română de Fotbal a Stakeholders Unit şi ne bucură că putem face parte din această iniţiativă, pentru că promovarea democraţiei se întâlneşte cu dezvoltarea fotbalului în paliere de acţiune precum dezvoltarea comunitară, promovarea solidarităţii, cooperarea, valori care îndeplinesc modernitatea spre care aspirăm cu toţii”, a declarat directorul executiv al Institutului ”Ovidiu Şincai”, Maria-Manuela Catrina.

Există deja un precedent prin care Federația Română de Fotbal a valorificat competențele din societatea civilă, administrație și mediul academic în folosul dezvoltării fotbalului. ”Înființarea grupului de lucru pentru elaborarea strategiei antidiscriminare s-a bucurat de reacții pozitive din partea opiniei publice. Parteneriatele cu organizațiile neguvernamentale contribuie la inițierea platformelor de dialog și acțiune în societatea civilă”, a precizat Florin Șari, manager de responsabilitate socială și bună guvernanță în cadrul FRF.

Din ”Stakeholders Unit” mai fac parte și alte organizații, precum British Council, care a semnat în luna noiembrie un protocol cu FRF, urmând ca alte entităţi din societatea civilă care împărtășesc aceleași valori și principii să primească invitația de a se alătura.