Federația Română de Fotbal a participat la eveniment prin prezentările dr. Șerban Damian și Vlad Sabou, co-autori ai Ghidului de Nutriție în fotbal, și dr. Diana Torje, medic al naționalei de futsal feminin a României. De asemenea, în cadrul conferinței au fost organizate și două workshop-uri cu sprijinul FRF: ”Stretching Global Activ” (fkt. Alin Burileanu, terapeut al echipei naționale de fotbal) și ”Terapia prin aplicare de benzi kinesiologice” (Eva Ilie, Prokinetic).

La eveniment au mai susținut prezentări prof. Xavier Bigard (membru al Academiei Franceze, fost Președinte al Societății Franceze de Medicină Sportivă), Ryan Kendrick (inventator Dynamic Tape, fizioterapeut australian), dar și prof. Peter Krustrup (șeful Departamentului de Sport și Sănătate al Universității de Sud din Danemarca, colaborează cu FIFA și UEFA pe partea de cercetare în sănătate).

Acesta din urmă a venit în România ca urmare a parteneriatului pe care FRF îl are cu Federația Daneză de Fotbal, la invitația Departamentului Medical, urmând să pună bazele împreună cu acesta la dezvoltarea a două programe de sănătate publică prin fotbal.