Inițiativa aparține Departamentului de Integritate și Antifraudă al FRF și este sprijinită de Asociația Fotbaliștilor Amatori și Nonamatori din România, precum și de Asociația Organizatorilor de Pariuri din țara noastră, Romanian Bookmakers. 
 
”Ne adresăm tinerilor fotbaliști cu vârsta cuprinsă între 15-20 de ani, pe care dorim să îi facem să înțeleagă pericolul la care se pot expune acceptând să intre în diferite scenarii care le-ar putea fi propuse de antrenori, conducători de club sau alte persoane care îi contactează”, a declarat Costin Negraru, managerul Departamentului de Integritate al FRF.
 
La conferința de presă au fost prezenți și Emilian Hulubei, președintele AFAN, Alexandru Debrezeni, directorul executiv Romanian Bookmakers, și Marius Postolache (foto), primul jucător român care a oferit public informații despre un meci de fotbal suspectat că ar fi fost aranjat în scopul obținerii de venituri din pariuri, acesta fiind și speaker-ul acestei campanii. 
 
”Mă bucur că le pot împărtăși tinerilor fotbaliști din experiența mea și mi-aș dori să fie cât mai mulți jucători care să iasă în față și să denunțe eventualele nereguli”, a precizat Marius Postolache. 
 
”Prin noua platformă lansată de curând de FRF, www.fotbalcurat.frf.ro, dar și datorită colaborării pe care o avem cu instituțiile de aplicare a legii, le putem garanta confidențialitatea tuturor jucătorilor care doresc să ofere informații despre meciuri trucate”, a completat Costin Negraru, care a menționat și faptul că ”avem 48 de meciuri din primele trei ligi din România la care există indicii că ar fi fost trucate”.
 
În cadrul campaniei ”Fotbal curat”, tinerii jucători cu vârsta cuprinsă între 15 și 20 de ani, legitimați la cluburile afiliate Federației Române de Fotbal, vor participa, pe durata unui an, în 23 de orașe din țară, la seminarii care au rolul de informare cu privire la problema trucării meciurilor.
 
Proiectul îndeplinește obiectivul specific 1.3 din Planul Strategic pentru Dezvoltarea Fotbalului din România 2015-2020, ”Îmbunătățirea activităților-suport pentru susținerea fotbalului de performanță”, având în planul de acțiuni ”Asigurarea integrității jocului de fotbal”.