Miercuri, 31 octombrie, la Riga, a avut loc gala UEFA Grow Awards, care recunoaște cele mai inovative metode de a promova fotbalul în Europa.

Federația Română de Fotbal a fost nominalizată la categoria „Participare”, alături de Belarus și Anglia, pentru proiectul Cupa Tymbark Junior. Competiția dedicată elevilor cu vârsta între 6 și 12 ani a adunat la startul celei de-a doua ediții, 2017-2018, aproape 125.000 de participanți.

FRF a primit un premiu special pentru un alt proiect important, Youth Council. Inaugurat în 2017, Consiliul Tinerilor reunește un grup de tineri, fete și băieți, cu vârsta între 19 și 29 de ani, care împreună contribuie cu idei de dezvoltare a comunității, materializate prin proiecte în care fotbalul joacă rolul de liant social.

Proiectul Youth Council este realizat de FRF împreună cu Fundația Friedrich Naumann și a primit aprecierile UEFA cu ocazia ediției din 2018, când o echipă de specialiști ai forului european împreună cu reprezentanți ai altor federații de pe continent, au participat la întâlnirile tinerilor din România.

„Am văzut atât de mult potențial într-o structură precum Youth Council. Federația Română de Fotbal poate fi un exemplu declanșator de schimbare pentru toate Federațiile Europene. Angajamentul, energia, inovația tinerilor sunt un atu strălucit când sunt structurate într-un mod eficient care să le permită tinerilor să descopere noi forme de oportunități în fotbal”, este părerea lui Liam McGroarty, Grow Manager UEFA.