Ședința Adunării Generale a Federației Române de Fotbal s-a desfășurat azi, 26 aprilie 2023, la Casa Fotbalului, în sala “Nicolae Dobrin”, de la ora 11:00.

La întâlnire au participat 246 de membri afiliați din totalul de 279. Ședința a început cu un moment de reculegere în memoria fostului mare jurnalist român Radu Cosașu, decedat în urmă cu 4 zile, și a celor care ne-au părăsit în ultimul an din familia fotbalului românesc.

Au luat cuvântul în fața membrilor afiliați: președintele FRF, Răzvan Burleanu, directorul tehnic al FRF, Mihai Stoichiță, directorul Școlii Federale de Antrenori, Lucian Burchel, directorul departamentului de competiții, Felix Grigore, și managerul financiar Georgiana Schillo, care a prezentat raportul financiar pe anul 2022 și previzionare pentru anul 2023.

“A fost o perioadă dificilă, în care ne-am confruntat cu o pandemie, inflație și un război, dar și cu amenințarea europeană a proiectului Superligii, în care cele mai bogate cluburi din Europa doreau să-și unească forțele pentru a câștiga și mai mulți bani. Nu e deloc puţin lucru să ne uităm în urmă şi să vedem că am ieşit chiar mai puternici decât înainte din aceste provocări, chiar riscuri uriaşe cu care fotbalul la nivel internaţional s-a confruntat. Cea mai importantă lecţie pe care am învăţat-o cu toţii a fost că fotbalul poate supravieţui în momente de cumpănă şi poate progresa doar prin colaborare, planificare şi unitate. Am reuşit pentru că am fost mai puternici împreună. Mai puternici aici în ţară, mai puternici la nivel european. Am vorbit pe o singură voce, la Bucureşti, Nyon sau Bruxelles. Din punct de vedere financiar Federaţia a reuşit să aibă în 2022 venituri de 26 de milioane de euro, dublu faţă de 2014, când am preluat Federaţia Română de Fotbal. Pentru finalul acestui an estimăm să trecem pragul de 31 de milioane de euro”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF.

La eveniment au participat și doi invitați speciali: Thierry Favre, Director adjunct UEFA, divizia asociațiilor naționale, și Gianni Manca, Coordonator program dezvoltare FIFA.