50 de jucători născuți în anul 2004 care evoluează la echipe din străinătate au participat în această săptămână la acțiunea de selecție pentru noua reprezentativă Under 15 a României.

Tabăra de vară organizată de departamentul scouting al Federației Române de Fotbal pentru juniorii născuți în 2004 a continuat în perioada 23-29 iunie cu trialul dedicat jucătorilor veniți de peste hotare. Cei 50 de tineri fotbaliști care evoluează în Anglia, Grecia, Franța, Canada, Germania, Italia, Spania, Suedia, Austria, Olanda au fost testați împreună cu alți jucători din România care nu au putut fi prezenți la acțiunea de la Tărlungeni, de săptămâna trecută.

Monitorizați de Ion Geolgău, managerul departamentului scouting FRF, de Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, și de membrii Comisiei Tehnice FRF, juniorii s-au antrenat în fiecare zi la Centrul Național de Fotbal Buftea și au disputat un joc-școală.

„Jucătorii din afara țării au venit în număr mare, dublu față de 2017. La finalul acțiunii cunoștem potențialul fiecăruia. În toamnă, ne dorim să participe și ei împreună cu alți 66 de copii selectați în cadrul Turneului Speranțelor la o nouă acțiune de selecție pentru naționala sub 15 ani. Obiectivul este să formăm o selecționată bună, care în viitor să obțină rezultate la fiecare categorie de vârstă. Iar minimum 3 jucători din această generație să se regăseasc în prima reprezentativă după vârsta de 21-22 de ani!”, spune Ion Geolgău, managerul departamentului scouting FRF.

Coordonatorul acestei acțiuni i-a și caracterizat pe juniorii veniți din străinătate: „La capitolul abilitate tehnică se vede că au o altă metodologie de lucru și ne depășesc. Francois Domergue, coordonatorul UEFA în zona copiilor și juniorilor din Europa, ne-a spus la acțiunea de la Tărlungeni că a fost impresionat de viteza de joc, dar că mai avem de lucrat la capitolul tehnicitate. Acum m-am convins. Toți cei care au venit de afară, mai ales din Spania, Italia, Germania, lucrează intens la acest capitol”