La inițiativa conducerii Școlii Federale de Antrenori, pe terenul pe care echipa națională pregătește meciurile, a avut loc o partidă între viitorii antrenori. Cursanții de la Licențele UEFA A și B au disputat o partidă pe durata a două reprize de 30 de minute, iar victoria le-a aparținut celor de la Licența B cu scorul de 2-1.

Antrenorii celor două formații au fost Dumitru Dumitriu și Răzvan Rotaru, care au stat pe banca câștigătorilor, în timp ce directorul Școlii de Antrenori, Dan Apolzan, și Mihai Ianovschi au fost tehnicienii celor de la Licența A.

Printre jucători, nume importante din fotbalul românesc. La Licența A, doi jucători cu zeci de selecții la echipa națională, Mirel Rădoi și Dorin Goian.

La “galbeni”, echipa formată din cursanții de la Licența B, de asemenea, nume importante: Andrei Cristea, Ștefan Grigorie, Viorel Ferfelea sau Marius Pena.

Deși un meci amical, jocul a avut și o temă importantă pentru examenul de obținere a licențelor, fiecare dintre participanți, viitori antrenori, având de analizat partida.

Pregătiți pentru antrenorat

Mirel Rădoi, actual manager sportiv al echipei naționale U21, a vorbit despre eveniment: “Este o inițiativă importantă a Școlii Federale de Antrenori. Nu a fost vorba de un simplu meci, ci la sfârșit fiecare va trebui să analizeze jocul echipelor. Sunt sigur că, în acest moment, dintre cei care sunt la cursuri, cel puțin jumătate ar putea reprezenta soluții de antrenori pentru echipe de la Liga 2 sau chiar mai sus”.

Un alt viitor antrenor, cursant la Licența A, Dorin Goian, și-a început cariera de antrenor în Liga 3, la Bucovina Rădăuți, și are planuri importante. “Am început din Liga 3, vreau să acumulez experință, apoi, normal, că îmi doresc să ajung la un nivel cât mai înalt”, a declarat fostul stoper de la echipa națională.

“E prima acțiune de acest gen, dar cu siguranță nu va fi ultima. Am încredere în toți cei care sunt acum la cursuri, cu siguranță vor ajunge antrenori importanți pentru fotbalul românesc”
Dan Apolzan, director Școala Federală de Antrenori