La meciurile decisive ale categoriilor de vârstă U10 și U12, joi, 3 mai, au fost prezenți atât Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, împreună cu fostul internațional Miodrag Belodedici, ambasador al Cupei Tymbark Junior, cât și Grzegorz Grabowski, vicepreședintele Maspex România, partener oficial al competiției.

Echipele câștigătoare ale fazei zonale pe București au fost: Under 8 – Școala Gimnazială nr. 117 (fete), Școala Gimnazială nr. 190 (băieți); Under 10 – Școala Gimnazială nr. 113 (fete), Școala Gimnazială nr. 190 (băieți); Under 12 – Școala Gimnazială nr. 127 (fete), Liceul Tehnologic Sfântul Pantelimon (băieți).

„Bucuria pe care o văd pe chipul acestor copii pe terenul de fotbal este de neprețuit. Sunt încântat să fiu alături de ei în această competiție importantă”, a spus Miodrag Belodedici.

„Mă bucur că succesul primei ediții a adus la startul celei de-a doua și mai mulți elevi din România. Este important să avem un număr cât mai mare de copii care practică fotbalul într-un cadru organizat, iar Cupa Tymbark Junior exact acest lucru îl oferă. Le țin pumnii tuturor finaliștilor în ultima etapă a competiției, acolo unde voi fi din nou alături de ei”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF.

„Compania Maspex România, prin brandul Tymbark, se implică cu plăcere în susținerea acestei competiții de anvergură. De la an la an, întrecerea le oferă tot mai multor copii șansa de a juca fotbal într-un cadru orgnizat pentru a-și îndeplini visul de a deveni fotbaliști și asta ne bucură”, a declarat Grzegorz Grabowski, vicepreședinte Maspex România.

Cupa Tymbark Junior, aflată la cea de-a doua ediție, a debutat în octombrie 2017 odată cu fazele pe școală. În total, 124.759 de elevi cu vârsta până în 12 ani au luat startul în competiția care este aproape de a-și desemna câștigătoarele.

Faza zonală s-a desfășurat în opt regiuni ale țării, ultimele finaliste urmând a fi stabilite la Zalău, în zilele de 4 si 5 mai. Această fază reprezintă și etapa finală pentru elevii cu vârsta de până la 8 ani, câștigătorii acestei categorii fiind desemnați campioni. Echipele U10 și U12, fete și băieți, își vor disputa titlul de campioni ai României la turneul final programat la finalul lunii mai.

Cupa Tymbark Junior se desfășoară la nivel național și este organizată de Federația Română de Fotbal în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale. Partenerul oficial al competiției este Maspex România prin brandul Tymbark.