În conformitate cu Strategia Tehnică a FRF, lansată în 2021, Federația Română de Fotbala a creat un instrument online pentru toți antrenorii de copii și juniori din România, indiferent de grupa de vârstă cu care lucrează.

Platforma FRF Coach a fost lansată la Casa Fotbalului, cu sprijinul AMFB, într-un eveniment la care au participat aproximativ 130 de antrenori din București. Aceștia au asistat la prezentarea platformei, li s-au făcut cunoscute beneficiile utilizării FRF Coach în activitatea lor și s-au familiarizat cu modul de lucru.

FRF Coach este disponibil pe orice dispozitiv, laptop, telefon sau tabletă, și conține planuri de antrenament și modele de exerciții, adaptabile pentru fiecare grupă de vârstă. La fiecare exercițiu prezentat este specificat obiectivul și regulile acestuia, materialele necesare, animație video care explică exercițiul, imagini cu amplasarea materialelor de antrenament și poziționarea jucătorilor, precum și care sunt opțiunile pentru a-l face mai dificil sau mai ușor. Mai mult, antrenorii își pot crea un întreg plan de antrenament, pe o perioadă mai lungă.

Astfel, toți antrenorii de fotbal din România au acum la dispoziție un instrument care le  vine în ajutor. Aceștia pot implementa la antrenamente un mod de lucru profesionist, pe modelul olandez, dar conform Strategiei Tehnice a FRF. Platforma a fost dezvoltată printr-un parteneriat cu Federația de Fotbal din Țările de Jos (KNVB), prin intermediul Rinus Football, o companie specializată în implementarea și furnizarea de software pentru antrenament cluburilor și federațiilor de fotbal, de la fotbalul de bază și până la cel mai înalt nivel.

„Prin Strategia Tehnică a FRF, punem constant jucătorul în centrul atenției, vizând dezvoltarea lui din punct de vedere tehnic, tactic, fizic și psihic. Platforma este cu atât mai utilă cu cât exercițiile sunt prezentate în funcție de nivelul de vârstă, sunt însoțite de exemple grafice și include conținut video. Știm cât de importantă este pregătirea copiilor și faptul că antrenamentul este diferit pentru fiecare grupă de vârstă și doar prin implementarea acestei viziuni la toate nivelurile vom putea crește numărul de jucători și, în același timp, vom putea sprijini pe cei mai talentați copii de-a lungul drumului spre înalta performanţă”, a spus Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal.

“FRF Coach înseamnă dezvoltarea unei metodologii de lucru pentru antrenorii din România, este un instrument digital pe care-l livrăm gratuit tuturor antrenorilor din România care antrenează la copii și juniori, începând cu Under 6 și până la Under 19. Vorbim clar de o digitalizare a muncii unui antrenor, un mod de lucru modern. Obiectivul nostru este să reușim să avem toți antrenorii din România înscriși pe această platformă”, a declarat Vlad Munteanu, manager de proiect implementare FRF Coach.

În perioada următoare, platforma FRF Coach va fi prezentată în țară, cu ajutorul Asociațiilor Județene de Fotbal, tuturor antrenorilor din România.

În platforma FRF Coach se găsesc peste 7.600 de exerciții, în medie 600 pentru fiecare categorie de vârstă. De asemenea, sunt prezentate 996 de modele de sesiuni de antrenament și 121 de planuri de pregătire.

FRF COACH este disponibil la adresa: www.frfcoach.ro, dar și în Google Play, și App Store.

DESCARCĂ APLICAȚIA FRF COACH

GOOGLE PLAYAndroid

Apple