Echipa FRF.ro vă propune o selecție de fotografii impresionante din fotbalul nostru prin care ne dorim să oferim românilor încredere și speranță.

Am ales 20 de imagini pe care Cristi Dangeorge, fotograful FRF, le-a realizat cu ocazia competițiilor noastre, imagini ce reflectă tocmai mesajul promovat de fotbal, prin valorile lui, în societate. Astăzi, în prima parte a materialului, descoperim primele 10 imagini.

Fotbalul oferă oamenilor susținere, precum și un model de solidaritate și incluziune, cu atât mai mult în perioadele de criză. Aceste fotografii sunt practic episoadele unei singure povești, cea care ne învață cum din pasiunea și frumusețea fotbalului devenim mai buni și mai puternici.

PRIMUL GOL DIN VIAȚĂ. Mii de copii descoperă magia fotbalului prin proiectul “Împreună Suntem Fotbal în Grădinițe” al FRF. Până acum, ediții la Iași și Buzău. Pașii acestui copil din imagine desenează drumul speranței pentru noi toți!

ÎNAPOI ÎN FOTBALUL MARE. Instantaneu din tribuna românească de pe Stade de France (Paris), la meciul inaugural Euro 2016, Franța-România! Tricolorii au revenit la un turneu major după aproape un deceniu. Cât ar fi de greu, mai devreme sau mai târziu, vom reuși!

AM RĂPUS ANGLIA! Cu “dubla” lui Coman, România U21 învinge cu 4-2 Anglia la Cesena în Italia (Euro 2019). Florinel în genunchi de bucurie, Henderson în picioare, transformat în statuia amărăciunii. Avem resurse nebănuite, împotriva oricărui adversar!

SACRIFICIU DIN PASIUNE. Deși accidentată la genunchi, Cristina Carp urmărește până la capăt mingea într-o fază importantă a tricolorelor. E doar un exemplu din dăruirea care face cuceritor fotbalul feminin. Sacrificiile ne vor face mai puternici la final!

EMOȚII LA TITULARIZARE 🙂 Coechipieri pe banca de rezerve, dar patru dintre ei se uită cumva circumspecți la încrederea și surâsul celui de-al cincilea. Oare se tem că va intra primul pe teren? Sau nu cred povestea lui drespre dribling? Inocența lor ne dă putere!

DIN DRAGOSTE DE TRICOLOR. Brazilianul Savio încearcă “scărița”, spaniolul Ique privește faza. Pe teren mai sunt și maghiarul Szocs sau portughezul Ferreira. Dar toți sunt România! E lecția de devotament pentru tricolor a unor talente cu suflet mare!

GENERAȚIA DE FIER. O parte din băieții minunați ai României U21, la refacere în cantonamentul italian de la Euro 2019. Ipostază inedită pentru eroii care au dus România la Jocurile Olimpice după 56 de ani! Tinerele generații sunt garanția noastră permanentă!

CUM SĂ NU ACCEPȚI DECIZIA? Toată încrâncenarea inutilă ar trebui să dispară  când Andreea Ene indică punctul cu var sau scoate cartonașul. Fiică de arbitru, cu frate arbitru, ea ne demonstrează că limitele nu există când îți urmărești visul.

FOTBAL, ADICĂ BUCURIE. PUNCT. Pentru că satisfacția jocului anulează orice diferențe, în bucuria fotbalului grassroots nu contează cine e mai bun într-o partidă, ci dacă partida ne face pe toți mai buni, indiferent de scor! Cupa Satelor, lecție despre puterea fotbalului.

ROMÂNIA FRUMOASĂ, PE TOT GLOBUL. Suporteri de acasă și din diaspora, în fan zone-ul românesc de la Euro 2016, cu Turnul Eiffel pe fundal și dragostea pentru tricolor în inimi! Oriunde am fi, suferim împreună, ne bucurăm împreună și LUPTĂM ÎMPREUNĂ!