Marți, 11 iunie, delegația României în Germania a fost primită în recepție la primăria Würzburg, orașul gazdă al tricolorilor pentru EURO 2024.

Würzburg este pentru a doua oară gazda unei naționale la un turneu final după ce, în 2006, aici a fost baza de pregătire a naționalei Ghanei pentru Campionatul Mondial din acel an. Acest lucru reprezintă o mândrie pentru comunitatea locală, după cum a afirmat primarul orașului, Christian Schuchardt. Alături de el, au mai luat cuvântul în cadrul evenimentului Consulul General al României la München, Miheia-Mălina Diculescu – Blebea, președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, și managerul operațional al loturilor naționale, Vlad Munteanu.

„Am primit un feedback extrem de pozitiv din partea tuturor colegilor care au călătorit în ultima lună, săptămână de săptămână, aici în Wurzburg. Suntem foarte fericiți că am luat această decizie de a alege Wurzburg ca oraș gazdă pentru cantonamentul Echipei Naționale a României”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal.

„Aș vrea să vă mulțumesc sincer pentru primirea călduroasă, pentru zâmbetele pe care le-am văzut în aceste zile și atitudinea profesionistă față de colegii noștri care au implementat proiectul EURO 2024, unul extrem de important pentru noi. Sunt sigur că Wurzburg și comunitatea de aici vor fi alături de echipa noastră pe parcursul Campionatului European și vă promitem că vom încerca să aducem pe teren cea mai bună performanță posibilă”, a spus Vlad Munteanu, manager operațional al FRF.

La finalul evenimentului, Consulul General al României la München, alături de președintele FRF, au semnat în cartea de aur a orașului.